Sievietei Latgalē pamatīgs šoks par saņemto elektrības rēķinu

tautaruna.lv 24.jūlijs 2023, 0:30
 
F64
Pēc došanās pensijā Maija no Rīgas pārcēlās uz dzīvi Latgalē, lauku mājā, ko sauc par miera ostu. Šajā ostā gan šobrīd ir nemierīgi, jo pamatīgus viļņus sacēlis mistisks elektroenerģijas patēriņš, ko uzskaitījis viedais skaitītājs. Maija uzskata, ka skaitītājs viņu apzog, vēsta "Bez Tabu".

No 16. līdz 26. maijam Maija devās ceļojumā. Pirms došanās prom atslēdza no strāvas pilnīgi visas elektroierīces, izņemot ledusskapi, apgalvo Maija. Jūnijā saņemtais rēķins par patērēto elektrību sievieti šokēja. Vēlāk apskatot patēriņu pa dienām, konstatēja, ka pie mājas uzstādītais viedais skaitītājs fiksējis milzu patēriņu: sākot no dienas, kad devās prom (16. maijā), līdz atgriezās mājās (26. maijā), uzskaitīts līdz pat piecām reizēm lielāks patēriņš nekā ierasts. Atgriežoties pēc ceļojuma, patēriņš nostājies ierastajā līmenī.

Uzņēmumā “Sadales tīkls” skaidroja, ka “visi viedie skaitītāji tiek pārbaudīti un pirms uzstādīšanas sertificēti”. Uzņēmumā noliedz, ka vaina meklējama skaitītājā.

"Visticamāk, tērējusi kāda iekšējā [tīkla] elektroierīce, kas pieaudzējusi patēriņu, ko prombūtnes dēļ nav bijis iespējams nokontrolēt. Atgriežoties mājās, ir kaut kas izdarīts, atslēgts vai salabots, tādēļ stabilizējās patēriņš."

Maija apgalvo, ka pirms došanās ceļojumā atslēgusi no strāvas pilnīgi visas elektroierīces, un ledusskapi, ko atstāja darbojamies, un saldētavu nebija atstājusi atvērtu. “Sadales tīklā” aicināja Maiju piesaistīt sertificētu elektriķi un meklēt vainu iekšējā elektrotīklā, aiz skaitītāja, kur “Sadales tīkla” elektriķi nedrīkst neko pārbaudīt. Uzņēmumā pieļauj, ka elektrības noplūdi rada kāda bojāta elektroinstalācija, kabelis. Maija gan noraida, ka vaina meklējama iekšējā elektrotīklā. Pēc patēriņa mistiskās uzskaites vēlreiz atslēdza pilnīgi visas elektroierīces un konstatēja, ka noplūdes nav, stāstīja Maija. “Man šeit viss ir kārtībā! Kādēļ man saukt elektriķi un kaut ko pārbaudīt? Lai arī par to maksātu?” retoriski vaicāja Maija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas