Aktuāls jautājums: Kur pazudušas štrumbantes?

tautaruna.lv 6.jūlijs 2023, 15:30
 
pixabay.com
Atceroties senākus laikus, štrumbantes jeb bikšturi bija gluži vai katram vīrietim, taču tagad, izrādās, tās kļuvušas par ekskluzīvu preci, kas ar uguni jāmeklē.

Ne visiem Dziesmu svētki dalībniekiem bikses derējušas kā uzlietas, tāpēc aktualzējies jautājums par bikšu noturēšanu tām paredzētajā vietā. Visvienkāršāk būtu uzlikt štrumbantes, bet veikalos tā grūti atrast vai maksā bargu naudu.

Ieraksts "Twitter": "Jautājums stila ekspertiem: kāpēc un kad mēs esam pazaudējuši tik brīnišķīgu un funkcionālu stila aksesuāru kā štrumbantes? DzSv gājienā gandrīz bez biksām paliku, vakar štrumbantes meklēju Plazā. Vienīgā vieta Peek(ā). Cena abnormāla. Daudzas pārdevējas pat tādu vārdu nezināja." Autors turpina: "Konkrētā vajadzība tieši specifiskā DzSv tērpa dēļ - lina bikses komplektā ar linu kreklu ir kaut kas īpašs. Pie katras kustības krekls lien ārā no biksām, un biksas šļūk nost."

Komentētāji sniedz padomus: "Iespējams, ka lina un vilnas bikses mazāk pieprasītas, kā agrāk. Tā vietā ir mix. Pat Levi's džinsi pieejami elastīgi, proti, nekrīt nost, ir pieguļoši. Pat jostas kļuvušas par skaistuma aksesuāru, nevis par priekšmetu, kas tur bikses un nazi un pistoli (kā tam būtu jābūt"

"Varbūt viņas zināja vārdu- štrābantes? Vai vīriešu zeķturi bija? Lai zeķes nešļūc. Piekrītu, tā paiet pasaules godība. Es savukārt skatos uz vīriem vadmalas svārkos un priecājos. Izrādās, mums LV ir vīrieši! Ne tirliņi džinsu šnites un krāsas zeķubiksēs vai pļurzainās trenūzenēs"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas