Jelgavā izposta ģimenes dzīvi, mātei atņemot visus bērnus

tautaruna.lv 6.jūlijs 2023, 1:00
 
Ādolfs Mārtiņš Krauklis/F64
Jelgavniece Agnija atraitnes brīdi jau atstājusi pagātnē, jo gredzeni nu mīti ar sirdsāķīti Dmitriju. Abi uzskata, ka ir laimīgi precēts pāris. Turklāt laulībā aug trīs bērni, viens no tiem gan dzimis iepriekšējās attiecībās. Tomēr tagad ģimenes dzīve esot izpostīta, jo bērni nošķirti no vecākiem, vēsta "Bez Tabu".
“Situācija ir ļoti kritiska, jo mums pagājušā gada novembrī tika izņemti bērni,” sakāmo iesāk daudzbērnu māmiņa.

Vecāki uzsver, ka nedz pašvaldības policijas, nedz arī sociālā dienesta darbinieki neesot uzrādījuši dokumentus, kur uzreiz būtu izskaidrots bērnu izņemšanas fakts un iemesli. “Uz kāda pamata viņi izņem bērnus? Vecāki, vai nu alkoholu, vai narkotikas lieto, vai arī veic fiziskas darbības pret bērnu, bet mūsu gadījumā mums tā nebija,” turpina Agnija.

Brīdī, kad bērnus nošķir no vecākiem, piecu cilvēku ģimene dzīvoja vienistabas dzīvoklī. Jelgavas valstspilsētas bāriņtiesas sagatavotajā lēmumā aprakstītas detaļas, kādos apstākļos ģimene uzturējušies miteklī. Nedz Dmitrijs, nedz arī Agnija tekstā minētajam nepiekrīt.

Citāts no bāriņtiesas izvērstā lēmuma:

"Telpās mētājās drēbes, sadzīves priekšmeti, izlietne pārpildīta ar netīro veļu, smird, visapkārt lido mušas. Bērnu gultiņas bija antisanitārā stāvoklī, fiziski bojātas bez gultas veļas, bez segām, bez spilveniem. Dzīvoklī valdīja spēcīga atkritumu smaka. Viens bērns bija kails, bez apģērba. Bērni basām, netīrām kājām pārvietojās pa grīdu, kas piedrazota ar sadzīves atkritumiem."

Ne bāriņtiesa, ne arī tās uzraugošā institūcija - Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija - konkrēto situāciju izklāstīt negrasās, aizbildinoties ar personas datu un bērnu interešu aizsardzību.

Jāuzsver, ka Agnija, dzīvojot Ikšķilē, pirms vairāk nekā 10 gadiem jau vērsās “Bez Tabu” par pirmdzimtā izņemšanu no ģimenes. Jelgavniece zīdaini atguva, taču vēlāk mātei pilnībā atņēma aprūpes tiesības ne tikai par pirmo, bet arī par otro bērnu. Agnija ir piecu bērnu māte.

Dmitrijs uzskata, ka uzraugošās institūcijas darot visu, lai ģimenei neizdotos atkalapvienoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas