Traģēdija jūrā pie Ainažiem: bērnus izglābj, bet tēvi iet bojā

tautaruna.lv 6.jūlijs 2023, 4:00
 
Kaspars Krafts/F64
Nomaļā vietā Ainažos divi zvejnieki 25. jūnijā nolēma pārbaudīt murdus un devās jūrā, līdzi ņemot savus bērnus. Trim atvasēm bija glābšanas vestes, un, kad bangojošā jūra pieveica laivu, bērni spēja glābties. Tēvus ieskāva viļņi, un viņu liktenis ir traģisks, vēsta "Degpunktā".

Vien dažus kilometrus no Ainažiem 25. jūnijā notika traģiska nelaime. Vairāk nekā kilometra attāluma no krasta piecu cilvēku kompānija ar laivu devās izņemt jūrā ievietotos zvejas murdus. Diemžēl viļņi bija pārāk lieli, un laiva apgāzās.

Trīs bērni, kuri atradās kompānijā, krastā tika ar glabāšanas vestu palīdzību. Diviem turoties pie vienas vestes, savukārt trešajam tā bija mugurā. Atlikušie divi kompānijas biedri bija vīrieši, kuri diemžēl krastā nespēja izkļūt.

“Es dzirdēju, ka kāds kliedz, kad biju pludmalē. Bet vēja dēļ man likās, ka tas ir no citas puses. Es pat ļoti uzmanīgi skatījos jūrā un nevienu neredzēju. Tas ir vienīgais. Pēc tam es aizgāju, un pēc tam jau mani bērni man teica, ka kaut kādi bērni bija iekšā jūrā. Tomēr bija. [DP: Tad varēja dzirdēt kliedzienus?] Jā, varēja dzirdēt, ka kāds kaut ko saka. Es diemžēl latviski nesaprotu, bet kliedzieni un it kā kāda saukšana bija. Skatījos jūrā, bet tiešām nevienu neredzēju. Arī viļņi bija lieli, un saprast bija grūti,” saka Dina, atpūtniece no Lietuvas.

Viņa nebija vienīgā, kura dzirdēja bezpalīdzīgo bērnu apjukuma kliedzienus, jo kāds cits atpūtnieks jau bija paspējis izsaukt glābējus, kuri notikuma vietā ar laivu meta vairākus lokus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas