Latviešiem kārtējais šoks par to, cik kaimiņvalstīs viss lētāks

tautaruna.lv 6.jūlijs 2023, 2:00
 
Kaspars Krafts/F64
Mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāju uzmanību piesaistījis dzejnieces Liānas Langas ieraksts par cenu atšķirībām Rimi lielveikalos Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

Publiciste atsaucas uz Rus.LSM pētījumu, kurā salīdzinātas rapšu eļļas cenas Rimi lielveikalos Igaunijā, Lietuvā un Latvijā.

Kā redzams, Igaunijā rapšu eļļa maksā 1,69 eiro centi, Lietuvā 1,99 eiro centi, bet Latvijā 2,95 eiro centi.

Kamēr publiciste šo situāciju sauc par ārprātu, komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi - kāds raksta, ka jau sen boikotē minēto lielveikalu, kāds raksta, ka vienmēr ir izvēle, kur iepirkties.

"Kā jau es arī rakstīju, mana pacietība beidzās brīdī, kad ieraudzīju Alpro bezlaktozes 150g jogurtu Depo par 0,57eiro. Rimi ir nojūgušies, jo piedāvā to par cenu, kāda ir 400g iepakojumam Vācijā."

"Jums tiešām nav nekā interesantāka darīt, kā apspriest Rimi cenas? Nepatīk - neejat. Neviens jums neliek iet uz Rimi. Ejat uz Maximu utt."

"Tā ir standarta cena visos Latvijas veikalos rapšu eļlai, ja nu vienīgi maximā uz akciju gadās, ka ir lētāk.."

"Būs aitas un būs cirpēji, un ja jau cilvēks pērk, tad kāpēc pazemināt cenas?"

"Nu bet nepērciet, mīļie cilvēki, vienkārši nepērciet! Izmantojiet citu, no cita veikala par normālu cenu vai atasakieties vispār. Izmantojiet sviestu. Vai pērciet pa tiešo no zemniekiem, tiem var samaksāt arī vairāk. Nebūs aitu, nebūs cirpēju, tieši tik vienkārši!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas