Lietuvietis iesūdz tiesā zobārstniecības klīniku par zobu izraušanu

Portāls nra.lv 19.jūnijs 2023, 17:30
 
Pixabay.com
Kauņā noticis neparasts gadījums - kāds vīrietis iesūdzējis tiesā zobārstniecības klīniku, kurā ārstējis zobus pirms diviem gadiem. Vīrietis centies pierādīt, ka ārstēšanās laikā izrauts vairāk zobu nekā nepieciešams, raksta tv3.lt.

Vīrietis iesniedza prasību tiesā, prasot 25 000 eiro lielu atlīdzību. Kauņas rajona tiesa atzina, ka kaitējums ir nodarīts, taču ne tik liels - cietušajam pēc tiesas lēmuma pienākas tikai nepilnus 5 tūkstošus eiro liela kompensācija. Taču arī šo lēmumu jau ir pārsūdzējuši zobārstniecības klīnikas pārstāvji.

Zobārstniecības klīnika apelācijas sūdzībā norādīja, ka gan viņi, gan pacients ar saviem parakstiem apstiprināja ārstēšanas plānu. Ārstēšanas plānā pat bija iekļauta vizualizācija, kas skaidri iezīmēja visas paredzamās darbības. Pacienta argumenti, ka viņš nav bijis informēts par izrauto zobu skaitu, neesot pamatoti, turklāt pacients deva savu piekrišanu operācijas veikšanai, kas noritēja vispārējā anestēzijā, kā arī divu gadu laikā turpināja apmeklēt klīniku vēl astoņas reizes, turpinot plānveida ārstēšanu. Pacients arī samaksāja par visiem klīnikas sniegtajiem pakalpojumiem un citām procedūrām, neizvirzot nekādas pretenzijas.

Neskatoties uz to, vairāk nekā divus gadus pēc operācijas pacients nolēma, ka klīnika viņam izrāvusi zobus bez piekrišanas un pieprasīja atlīdzināt viņam nodarīto morālo un materiālo kaitējumu, pieprasot 25 000 tūkstošus eiro lielu atlīdzību, tomēr tiesa pieņēma lēmumu par daudz mazāku summu - tikai nepilniem 5 tūkstošiem eiro, atzīstot, ka pacients piedzīvojis šoka stāvokli pēc zobārstniecības veiktajām darbībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas