Māmiņa šokā - uzskata, ka veikalā tikusi apkrāpta

tautaruna.lv 11.jūnijs 2023, 9:15
 
Ilustratīvs attēls / F64
Māmiņa Elīna konstatējusi, ka nupat iegādātais mākslīgā piena maisījuma iepakojums nemaz nesver tik daudz, kā rakstīts uz iepakojuma, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Pērkot bērna maisījumu “Aptamil 2” veikalā “Rimi”, ne pirmo reizi esmu ievērojusi, ka maisījuma daudzums ir krietni mazāks par 800 gramiem, kas norādīts uz pakas. Tad nolēmu nosvērt. Atklājās, ka aizstaisītā paka nemaz nesver pat ne tuvu 800 gramu, pat ar visu paku kopā. Maisījums tā jau nav lēts, un cilvēki tiek apkrāpti. Kā jārīkojas šādā situācijā? Un, vai ir godīgi likt cenu zīmi par 800 gramu iepakojumu, ja tā reāli tas nav?" saka Elīna.

Māmiņa atklāj precīzu maisījuma iegādes vietu un laiku.

Konkrētajā veikalā Liepājā tiek pārcilāti visi otrās sērijas maisījuma iepakojumi un aplūkoti ražošanas dati.. Taču tie nesakrīt ar liepājnieces iesūtītajā attēlā redzamajām ciparu un burtu kombinācijām. Visticamāk, iepriekšējā partija izpirkta un plauktos izvietotas jaunākās piegādes bundžas.
Nosverot uz virtuves svariem iegādāto iepakojumu, fiksējam, ka svars ir pat lielāks nekā norādīts uz iepakojuma.
Sazinoties ar ar “Aptamil” maisījuma izplatītājiem Latvijā SIA “Nutricia”, viņi visus jautājumus jau pāradresē ražotājam Vācijā.
"Patiesi atvainojamies, ka konkrētā produkta iepakojums tā nepietiekamā apjoma dēļ neapmierināja mūsu klientu. Pārtikas drošība un kvalitāte, ieskaitot korektu iepakojumu uzpilde, ir viena no mūsu prioritātēm. Lai nodrošinātu atbilstošu uzpildi, mums ir vairāki kvalitātes testi, tostarp arī veicot svēršanu uzpildes laikā un pēc tās. Izmeklēšanā konstatēts, ka visi ražošanas procesi darbojas nevainojami. Gadījumos, kad iepakojuma svars nav atbilstošs, konkrētā paka manuāli tiek noņemta no līnijas. Līdz ar to neizslēdzam cilvēciska faktora kļūdu."

Arī PTAC piekrīt, ka, iespējams, pieļauts ražošanas brāķis.

Bērnu maisījuma ražotājs jau nosūtījis liepājniecei jaunu iepakojumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas