Rīdzinieki pierasa kokus: "Te atkal betona blāķis, kāpēc?"

tautaruna.lv 11.jūnijs 2023, 21:05
 
Gints Ivuškāns/f64
Apspriežot izstrādāt Daugavas kreisā krasta promenādes rekonstrukcijas projektu, rīdzinieki ir sašutuši, jo lielākā daļa promenādes būs iekalta betonā un metālā, neparedzot koku pietiekošā apmērā un krūmu stādījumus, kas dotu ēnu un padarītu atrašanos upes krastā romantisku un mājīgu.

Rīgas Vicemērs Vilnis Ķirsis "Twitter" ievietojis vizualizācijas no Daugavas kreisā krasta promenādes rekonstrukcijas projekta posmā no Akmens līdz Saluu tiltam.

Komentētāji ir ļoti nepamierināti ar ieceri un apstiprināto projektu: "Visu laiku tiek runāts, ka cilvēki grib zālājus, kafejnīcas, pikniku vietas, lai izbaudītu krastmalu un te atkal betona blāķis, kāpēc?"

"Ir labāk kā tagad, protams, bet vai tika rīkots skiču konkurss? Elpu neaizraujošs parastums. Cerams dabā būs dzīvīgāk. Subjektīvi prasās vairāk ēnu radošu koku, vēlams mūžzaļu. Kāpēc Rīgā tik maz stāda mūžzaļos skujeņus, priedes? Puķupodi tāds pagaidrisinājums tomēr."

"Nav slikti, bet vai tiešām neviens neiedomājās, ka vajag kādu "ēnas" elementu/ koku? Baudīt to vietu var tikai vasarā, bet sēdēt saulē uz karsta betona kurš tieši gribēs?"

"Ļoti neiedvesmojoši, tāds eiroremonta vaibs. Darīt darīšanās pēc, nevis lai kaut ko vērtīgu un paliekošu pilsētai uzdāvināt. Gribētos, lai pat ārzemēs radītu uz Rīgas krastmalu, kā labu piemēru un teiktu re kur forši, bet par šo diez vai kāds iespaids paliks."

"Kokus! Lūdzu, kokus. Pilsētā vajag kokus. Daudz koku!!!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas