Publiskā skaidrošanās: Trallis pret Cipuli par NMPD atsūtīto rēķinu

tautaruna.lv 15.aprīlis 2023, 5:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē "Twitter" norāda - pēc mediķu izsaukšanas un pacienta nogādāšanas slimnīcā saņemts rēķins par izsaukumu. Kā tad tā? Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule skaidro radušos situāciju.

"Cilvēks vairākas dienas cieta sāpes, 7.martā tās kļuva neciešamas un tika izsaukta ātrā palīdzība. NMP brigāde konstatēja, ka situācija ir nopietna un pacients tika aizvests uz Jēkabpils slimnīcu. Vēlāk pienāca rēķins Nr.20230304-0886MMP par 74,35€," neizpatnē ir J. Trallis.

Liene Cipule: "Iepazinos ar karti, par kuru izrakstīts rēķins. Tas ir par izsaukumu 4.martā nevis 7. Izsaukumā brigāde saņēma atteikumu no apskates - sūdzību tomēr neesot un brigāde ir brīva, var braukt atpakaļ. Vētra sacelta bez pamata. Šis 100% ir maksas pakalpojums - dancināt brigādi!"

Jānis Trallis: Konkrētais cilvēks saka, ka 4.martā viņš nesauca ātro palīdzību, bet to bija izsaucis kāds cits un ātrā palīdzība bija ieradusies - nepamatoti. Līdz ar to rēķins jāpiestāda tai personai, kas bija izsaukusi ātro palīdzību; gan jau pēc tālruņa numura Jūs to varat noskaidrot.

Liene Cipule: Maksas pakalpojumus NMP dienests sniedz ar pacienta piekrišanu. Pirms rēķina izrakstīšanas par to pārliecināmies ne tikai pēc mediķu atzīmēm kartē, bet arī izsaukuma audio ierakstā.Ja situācija nav neatliekama,sāpes nav pamats saukt dienestu. Bija jādodas pie ģimenes ārsta.

Jānis Trallis: Gārsenē, kur dzīvo cilvēks, nav ģimenes ārsta. Bailēs no pārmetumiem cilvēks cieta sāpes vairākas dienas un tikai pēdējā brīdī izsauca palīdzību. Mediķi uz vietas nespēja palīdzēt un tādēļ aizveda uz slimnīcu. Pēc Jūsu loģikas pamatots izsaukum ir tikai nāve.

Jānis Trallis: Varbūt ir kāds jurists, kas gatavs palīdzēt. Ņemot vērā Lienes Cipules nekaunīgo atrunāšanos, no NMP dienests varētu piedzīt pārdesmit tūkstošus eiro lielu morālo kompensāciju, un 50% no šīs piedzītās summas tiktu advokātam."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:37

Jaunākās diskusijas