Baktērijām bagātāks par tualetes podu! Zinātnieku veiktā pētījuma rezultāti šokē

tautaruna.lv 15.aprīlis 2023, 15:30
 
unsplash.com
Cik bieži ikdienā jūs mazgājat savas kosmētikas otiņas? Zinātnieki norāda, ka lielākā daļa sieviešu to dara ļoti reti. Veicot jaunu pētījumu, zinātieki atklāja šokējošas ziņas, vēsta "Mirror".

Kosmētikas otiņas ieteicams mazgāt pēc iespējas biežāk. Eksperti norāda, ka to vajadzētu darīt ik pēc katras to lietošanas reizes, lai tās būtu tīras no netīrumiem un baktērijām. Tomēr, kā zināms, lielāka daļa ar šo "pienākumu" mēdz grēkot un otiņas tīra ļoti reti.

"Spectrum Collections" ar zinātnieci Kārliju Muslehu veica pētījumu. Viņi paņēma paraugu no vairākām kosmētikas otiņām un tualetes poda sēdekļa. Zinātnieki ņēma paraugus no netīrām otiņām, kuras tika uzglabātas piecās dažādās vietās, tostarp kosmētikas somiņā, atvilknē, vannas istabā, guļamistabā, kā arī atsvišķā kosmētikas otiņu maciņā, kā arī vienu paraugu no tīras otiņas.

Rezultāti bija pārsteidzoši, pēc divām nedēļām atklājās, ka netīrās kosmētikas otiņas satur tikpat vai pat vairāk baktēriju nekā tualetes pods. Uz visām netīrajām otiņām tika novērotas E. coli baktērijas, rauga un pelējuma sēnītes. Tikmēr uz tīro, izmazgāto kosmētikas otiņu, atradās daudz mazāk baktēriju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas