Tviterī "uzbrauciens" visiem, kas neapmierīnāti ar pulksteņa rādītāju griešanu

tautaruna.lv 1.aprīlis 2023, 14:44
 
Pixabay
Pirms nedēļas Latvijā notika pāreja uz vasaras laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu uz priekšu.

Laika maiņa notiek, ņemot vērā, ka Eiropas Savienības (ES) līmenī vienots redzējums par jauniem nosacījumiem attiecībā uz laika maiņu divas reizes gadā nav vēl panākts. Šobrīd joprojām ir spēkā iepriekš apstiprinātā kārtība - vasaras laiks Latvijā ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai.

Vasaras laiks Latvijā pirmo reizi tika ieviests 1981.gadā. Kopš 1997.gada vasaras laiks ir spēkā no marta pēdējās svētdienas līdz oktobra pēdējai svētdienai.

Daļa cilvēku tracina šī pulksteņa radītāju griešana, norādot, ka ilgu laiku nevar adaptēties. Taču ir arī ļaudis, kam šī čīkstēšana nav izprotama.

"Es par to Vasaras laika problemātiku nesaprotu kaut ko... Vairāki cilvēki sūdzās, ka pēc laika griešanas paiet līdz pat NEDĒĻAI, lai adaptētos un normāli gulētu atkal... Ja jūs kāds pamodina nelaikā vai arī, ja nesanāk kaut kad laicīgi aiziet gulēt, tad arī veselu nedēļu jāmokās?" neizpratnē vaicā Roberts.

Helmars: Man ar tas liekas smieklīgi. Tak mūsdienās vairums ir lidojuši kaut kur ar laika starpību

Archijs: Es domāju lielākoties lamājas mazu bērnu vecāki. Aizmigs par stundu vēlāk, gulēs mazāk, jo dārziņš vienā laikā sākas. Rezultātā būs kašķīgāki nedēļu un nesīs tev pašam smadzenes ārā. Un tā divreiz gadā

Kristīne: Es kā suņa saimnieks ar dusmojos :) suns kuram ir grafiks, nesaprot, kāpēc viņam jādara savas darīšanas jau 6 nevis 7 :)

Olga: Nedēļa tas ir labākajā gadījumā. Visu laiku jācīnas ar savu iekšējo pulksteni.

Armands: Tā faktiski ir nespēja iedzīt sevi jaunā ritmā - tizlums. Faktiski organisms aklimatizējas ~1h diennaktī. Un vasaras laiks = 1h. Tātad vienu dienu varētu būt problēmas, pēc tam vakarā aiziet normāli gulēt un viss.

Laima: Ja no rīta neieietu twiteri, nezinātu, ka laiks atkal mainījies Man visas ierīces to izdara automātiski un es nekad to nepamanu un nekādas pārmaiņas nejūtu.

Pēteris: Nu,visādi var būt... Man,personīgi,šī viena stunda šurp-turp neko nemaina.Laikam mans darbs 25 gadu garumā ceļojot pa pasauli ir "iekšējo pulksteni"tā norūdījis,ka pāreja par"tikai stundu" īsti neko nemaina

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:05

Jaunākās diskusijas