Bolderājā ceļ trauksmi - vietējā grāvī grimst kuģis

tautaruna.lv 28.novembris 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Bolderājā ilgstoši atrodas kuģis, kuru acīmredzot īpašnieks ir pametis un negrasās vairs izmantot. Vietējie dzīvotāji ir bažīgi, jo ūdens transportlīdzeklis sāk palēnām grimt un nav garantijas, ka tas nepiesārņo Hapakas grāvi, vēsta “Degpunktā”.

Pavisam klusajā un mierīgajā Hapaka grāvja malā, Bolderājas pusē, jau ilgstoši pietauvots stāv kāds kuģis. Ja sākumā tas taisni stāvēja pie “Bolderāja 2” garāžu kooperatīva, tad tagad tā pozīcija ir mainījusies.

Daniels, kurš pamanījis grimstošo kuģi, stāsta, ka sākotnēji tas stāvēja taisni, kā pienākas kuģim. “Pamanījām, kad tas bija apgūlies. Laikam jau pirms kāda pusgada, tieši pavasarī tas sāka griezties,” stāsta Daniels.

Grimstošais kuģis apkārtnes iedzīvotājos raisa ne vienu vien satraukuma pilnu sajūtu, jo neviens nezina, kādam nolūkam tas ticis izmantots, iekams pietauvots.

“Tur, visticamāk, ir eļļas, degvielas atliekas. Pagaidām to nevar redzēt, bet ar laiku var parādīties kaitējums videi. Tamdēļ šeit nav labākā vieta makšķerēt, bet cilvēki tāpat copē un laikam par to neuztraucas,” fiksējis kuģa vērotājs Daniels, piebilstot, esot kļuvis interesanti, vai kāds kaut ko zina par kuģi, vai ir interese to izcelt.

Kad kuģis ticis pietauvots, neviens īsti nezina, jo, pēc garāžu īpašnieku teiktā, sākumā tam pat nav tikusi pievērsta uzmanība.

Vasarā, veicot kuģa apsekošanas pārbaudi, Valsts vides dienesta inspektori ķīmisko vielu noplūdi neatklāja. Savukārt drīzumā tiks veikta jauna pārbaude, lai pārliecinātos, ka konkrētais ūdens spēkrats nav kaitīgs videi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas