"Briesmīga situācija!" Liepājnieki satraukti par notiekošo pilsētā

tautaruna.lv 14.oktobris 2022, 13:46
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Liepājas Dienvidrietumu apkaimes iedzīvotāji neizpratnē, kāpēc pašvaldība pametusi novārtā vairākus apkaimes lielos dīķus, kuriem ir potenciāls kļūt par skaistām atpūtas teritorijām, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Ūdenstilpnes atrodas Liepājas Dienvidrietumu apkaimē. Šie dīķi ir pilsētas kauna traipi, stāstīja iedzīvotāji, norādot, ka gadiem ilgi neviens pienācīgi dīķus nekopj, tie aizaug un tiek piemēsloti.

"Gar dīķiem stiepjas iela, viena no centrālajām vietām, kas ieved pludmalē. Arī daudz tūristu pie mums brauc. Vasarā te ir nepārtraukta cilvēku plūsma. Tāda, ka pat mašīnu nav kur novietot. Iet uz jūru un redz dīķus. Situācija ir briesmīga! Gadiem ilgi dīķi tādi izskatās. Kad mērs bija Seska kungs, tika appļautas niedres, zāle. Tās pašas niedres gan tika sasviestas ūdenī, kur tās puva. Mēri mainījās, bet cūcība palika. Ziņojām pilsētas domei, centāmies situāciju uzlabot, jo tā tas nevarēja turpināties. Domē laipoja, sakot, ka nākamajā gadā mēģinās iekļaut šo problēmu pašvaldības budžetā. Runa bija par šo gadu, bet nekas nenotiek. Tukši solījumi," stāsta Ināra.

Vasaras sezonā ap dīķiem regulāri appļauj zāli, ziemas sezonā, kad dīķi aizsalst - niedres, norādīja Liepājas pilsētas pašvaldības iestādē “Komunālā pārvalde”. Uzklausītie liepājnieki gan vēlas, lai atbildīgie dara vairāk un rūpīgāk.

“Komunālajā pārvaldē” solīja, ka turpinās pieprasīt finansējumu dīķu apkaimes labiekārtošanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas