Labdarības punktā Ukrainai Rīgā izceļas pamatīgs konflikts

tautaruna.lv 14.aprīlis 2022, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Ventspils ielā 50, Rīgā, šobrīd atrodas viens no lielākajiem ziedojumu vākšanas punktiem Latvijā, kas labdarības ceļā iegūtās mantas un pārtiku nogādā uz kara plosīto Ukrainu. Šajā angārā notiek ne tikai paku šķirošana, bet arī to dalīšana Ukrainas bēgļiem, kuri nu patvērušies Latvijā. Un tieši šeit marta izskaņā piedzīvots visnotaļ nepatīkams konflikts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Biedrībai “Tavi draugi” piešķirtajās telpās esot ieradies kāds vīrietis, paziņojot, ka dodas uz Ukrainu un ir nepieciešama krava. Jāuzsver, ka braucējs pieprasīja tieši militāro kravu un medikamentus. Maiņas vadītāja gan attraukusi, ka šī neesot korekta kārtība, kādā tiek formēti sūtījumi uz Ukrainu, proti, nevar neviens no malas tā vienkārši atnākt un paziņot - dodiet preces.

Saņemtais atteikums pamatīgi sarūgtinājis aizdomīgo labdari. Turklāt - par spīti brīvprātīgo iebildumiem un arī pie angāra ieejas izvietotajai informatīvajai plāksnei, nelūgtais viesis uzsāka filmēt angārā notiekošo rosību un cilvēkus.

Biedrības runasvīrs Kaspars ieradies brīdī, kad vīrietis jau izgājis ārpus angāra, taču ar to konfliktēšana neesot beigusies.

"Šis kungs apvaino sievieti [biedrības darbinieci] ar ļoti necenzētiem vārdiem. Viņš kliedz uz viņu, apvaino, izsaka visādus aizrādījumus, izsmej viņu. Mūsu darbiniece knapi turējās, lai nesāktu raudāt, jo tie aizvainojumi tiešām bija ļoti smagi.

Viņš sažņaudza kulakus, nāca man virsū, par laimi - apstājās. Tas konflikts tālāk neattīstījās, jo es viņam arī pateicu, ja mēs nespējam šādi draudzīgi šķirties, es neredzu citu iespēju kā izsaukt policiju, atrisinot šo jautājumu ar policiju," stāsta Kaspars.

Kādreizējais Latvijas aizsardzības un arī veselības ministrs Vinets Veldre, kuram ar biedrību “Tavi draugi” nu izveidojusies cieša sadarbība atbalsta sniegšanā Ukrainai un tās iedzīvotājiem, uzskata, ka labdarības punktā Rīgā notikušais ir apzināta provokācija.”Es domāju, ka 5. kolonna ir dzīva. Ar to Latvijā jārēķinās. Bet, ja mēs nebūsim vienoti, tad tā sāks uzplaukt un ziedēt pēc laika,” nosaka Veldre.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:54

Jaunākās diskusijas