Rīdziniece sašutusi par piedzīvoto zobārstniecības klīnikā

tautaruna.lv 27.augusts 2021, 16:22
 
Kaspars Krafts/F64
Skaistums kārtējo reizi prasījis upuri. Iztērējot vairāk nekā tūkstoš eiro par zobu virsmu atjaunošanu, rīdziniece Ilze no ārstes kabineta iznākusi ar mutes veselības problēmām, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Par zobu virsmu atjaunošanu Ilze samaksājusi 1300 eiro, taču tikusi nevis pie skaista smaida, bet pie kaitējuma veselībai. Sācies ar to, ka daktere piedāvājusi dažiem sānu zobiem atjaunot augšējās virsmas. Ilze piekritusi.

Rezultātā apakšžokļa sānu zobi kļuvuši par 2 milimetriem augstāki nekā pārējie zobi.

Nedēļu mocījusies, neesot varējusi sakošļāt ēdienu, muti bijis grūti aizvērt, tecējušas siekalas, sakodiens mainījies ne pa jokam, dikcija izkropļota. Par problēmu ziņojusi klīnikas vadītājam. Viņš ierosinājis arī augšžokļa sānu zobiem veikt virsmu atjaunošanu. Nekas cits neatlicis, kā uzticēties un piekrist, tomēr sakodiens neesot uzlabojies un tik un tā nav varējusi pilnvērtīgi sakost zobus.

Pēc pāris nedēļām Ilze konsultējusies neatkarīgā klīnikā. Sertificēti zobārsti atzinuši, ka starp apakšžokļa un augšžokļa priekšzobiem izveidojusies 4 milimetrus plaša sprauga.

Ilze turpina stāstu. Pēc ilgām pārrunām klīnikas vadītājs piekritis atdot 500 eiro, taču sieviete grib atgūt visu savu naudu. Turklāt nācies maksāt gan par konsultācijām citās klīnikās, gan par zobu virsmas notīrīšanu no liekā materiāla. Uzrakstījusi iesniegumu Veselības inspekcijai un lūgusi izmaksāt atlīdzību no Ārstniecības riska fonda. Saņēmusi atteikumu.

Klīnikas vadītājs Valdis Vanags akcentē, ka situācija ir neviennozīmīga un paļaujas uz speciālistu atzinumu, kas konkrēto gadījumu jau izvērtējuši. Veselības inspekcijas ekspertu atzinums ir, ka kaitējums pacientes veselībai nav nodarīts.

Ilze ir apņēmības pilna turpināt cīņu, lai pierādītu, ka ir ne tikai zaudējusi savu naudu, bet ir arī nodarīts kaitējums viņas veselībai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:37

Jaunākās diskusijas