Garāmgājēji ceļ trauksmi: mašīnā bez pieskatīšanas atstāts bērns

tautaruna.lv 27.augusts 2021, 11:25
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / Pixabay
Pirms pāris dienām galvaspilsētas policijas darbinieki devās uz izsaukumu, kur par maza puisēna drošību bija noraizējušies vairāki aculiecinieki. Puisēns bija atsāts mašīnā viens, pats varēja izkļūt no tās, un to arī bija izdarījis, vēsta "Degpunktā" .

"Ap plkst. 13.00 saņēmām izsaukumu uz Lāčplēša ielu, kur vienā no mašīnām atstāts četrus gadus vecs bērns. Viņš esot atstāts viens pats, brīvi varot izkļūt no mašīnas, tajā pašā laikā izkļūstot uz ceļa braucamās daļas. Ierašanās brīdī bērns bija izkāpis no transportlīdzekļa. Neviena pieaugusī persona uz vietas nebija. Mēģinājām noskaidrot, kur devušies viņa vecāki. Caur atvērtu logu mēģinājām uzsākt komunikāciju,” norāda policijā.

Vēl brīdi vēlāk notikuma vietā ieradusies arī bērna māte, kura bija patiesi pārsteigta par šādu notikumu pavērsienu.

Lai arī vecāki tālākajās sarunās atzinuši savu kļūdu, inspektoriem nav atlicis nekas cits, kā uzsākt lietu par vecāku pienākumu nepildīšanu. Protams, maz ticams, ka ģimenei, kura iepriekš nav nonākusi dienestu redzeslokā, tiks piemērots kāds ievērojams sods, taču liekas nebūšanas šāds incidents gan sagādās - vecāki būs spiesti ierasties policijā, lai vēlreiz sniegtu savu skaidrojumu par šo situāciju, kā arī ieraksts par šo sastapšanos vēl labu laiku glabāsies likumsargu arhīvos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas