VIDEO: LTV žurnālists Tokijā spiests ievērot pašizolāciju [papildināts]

tautaruna.lv 29.jūlijs 2021, 11:21
 
Vladislavs Proškins/F64
Latvijas Televīzijas sporta ziņu žurnālists Dāvids Ernštreits, kurš kopā ar kolēģiem devās uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, sociālajos tīklos atklājis, ka šobrīd ir spiests pavadīt laiku pašizolācijā.

Kā video stāsta Ernštreits, lidojuma laikā uz Tokiju viņš un vēl trīs cilvēki bijuši kontaktā ar kādu Covid-19 inficētu cilvēku, ko uzzinājuši nedēļu pēc ierašanās Japānā.

Viņš norāda, ka ik dienas no viesnīcas sazinās ar organizatoriem, kuri nevēlas pieņemt nekādus izņēmumus, neskatoties uz to, ka četri cilvēki, kuri kopā ar Ernštreitu identificēti kā kontaktpersonas, visi ir vakcinēti un veiktie Covid-19 testi ir negatīvi.

"Diemžēl pagaidām ieslodzījumā, ceru, ka uz olimpiādes otru pusi tiksim ielās pie sportistiem, lai taisītu dzīvas, "garšīgas" reportāžas," cer Ernštreits.

LTV valdes loceklis Ivars Priede ziņu aģentūrai LETA norādīja :“Tā kā informācija no olimpisko spēļu organizatoriem par nepieciešamību līdz 4. augustam četriem darbiniekiem ievērot pašizolāciju saņemta tikai nedēļu pēc ierašanās, LTV komanda jau ir paguvusi veikt visus sagatavošanās darbus, lai olimpisko spēļu atspoguļošana netiktu būtiski traucēta. Visai LTV olimpisko spēļu komandai ir pandēmijas laikā iegūta pieredze strādāt attālināti. Pašizolācijā esošajiem darbiniekiem viesnīcas numuros ir nodrošināts darbam nepieciešamais aprīkojums."

LTV olimpisko spēļu komandā Tokijā ir 14 darbinieki, visi vakcinēti pret Covid-19 un stingri ievēro organizatoru noteiktos ierobežojumus. Atbilstoši protokolam regulāri veiktie testi visiem ir negatīvi.

Kā zināms, Japānas galvaspilsētā notiekošās Olimpiskās spēles norisināsies līdz 8.augustam. Vasaras sporta veidu lielākajam forumam bija jānotiek pērn no 24.jūlija līdz 9.augustam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tas tika pārcelts par tieši vienu gadu uz priekšu.

Latvijas izlase 3x3 basketbolā vīriešiem vakar izcīnija zelta medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas