Asprātīgas atbildes, kā latvieši “nolikuši pie vietas” telefonkrāpniekus

tautaruna.lv 29.jūlijs 2021, 20:30
 
Pixabay
Latvijā pēdējā laikā aktivizējušies telefonkrāpnieki, kuri zvana gan krievu, gan latviešu valodā un uzdodas par lielāko banku vai Latvijas Bankas drošības dienestu darbiniekiem. Krāpnieki izmanto zvanītāja numura izmainīšanas tehnoloģijas, kas liek numuram izskatīties pēc bankas oficiālajiem telefona numuriem. Latvijas iedzīvotāji, kurus sazvanījuši telefonkrāpnieki, mikroblogošanas vietnē “Twitter” atklāj, kā tikuši galā ar šo situāciju, noliekot krāpniekus “pie vietas”.

Man tikko zvanīja bankas krāpnieki, es viņiem klausulē no sākuma līdz beigām nodziedāju Latvijas himnu,” atzīstas dāma, kas mikroblogošanas vietnē “Twitter” dēvē sevi par "K". Krāpnieks gan esot turpinājis savu sakāmo, neliekoties pat to ne zinis, taču, protams, ka bez rezultātiem. Izkrāpt neko neizdevās.

Daži joko, ka Latvijas himna viņu tā iedvesmoja, ka varbūt krāpnieks jutās tik aizkustināts, ka kļuva par labu cilvēku un pārtrauca savu nelikumīgo arodu.

Twitter” lietotājs Mareks savukārt krāpniekiem dziedot “ Murku”. “Noklausījās, atvainojās un solīja nekad vairs tā nedarīt,” sarunas noslēgumu atceras Mareks.

Citi iesaka šādos gadījumos nodziedāt Kriminālkodeksu vai ieslodzījumu vietu pārvaldes nolikumu. To varētu darīt, piemēram, “Pūt vējiņi” vai “Bēdu manu lielu bēdu” melodijā.

Twitter” lietotājs Toms savukārt vienreiz krāpniekam piedāvājis investēt savā firmā. Teicis, ka super izdevīgs darījums. “Atteicās maitas. Neko viņi nesaprot no investīcijām,” atstāsta Toms.

Lilitai telefonkrāpnieka teiktajā noklausījās un tad pateica viņam: "Mirklīti, mans kolēģis šobrīd novērsa manu uzmanību. Varat atkārtot?” Kad atkārtoja, tad pateica:Jā, paldies. Tūdaļ kolēģi no valsts policijas piebrauks uz jūsu adresi, jo pēc telefona numura esam saņēmuši adresi. Jauku dienu!”. Telefonkrāpnieks nometis klausuli.

Līdzīga reakcija bijusi arī tad, kad Vineta krāpniekiem teikusi “Jūs esat piezvanījuši uz Valsts policijas darba telefonu, vai esat pārliecināti, ka vēlaties turpināt izteikt savu piedāvājumu?”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas