Netālu no Cēsīm vīrietis mēģina nolaupīt zēnu; kaimiņi šokēti, ka policija viņu attaisno

tautaruna.lv 7.septembris 2020, 8:15
 
Ekrānšāviņš /Degpunktā/Skaties.lv
Drabešu pagasta iedzīvotāji Katrīnkalnā vīrietis mēģinājis nolaupīt zēnu, kas spēlējās pagalmā, vēsta raidījums “Degpunktā”.

Netālu no Cēsīm, Katrīnkalna daudzdzīvokļu mājās dzīvo vairākas ģimenes ar atvasēm. Viens no kaimiņiem pret bērniem izturas skarbi un pat mēģina puikas un meitenes iebiedēt. Vīrietis ir aptuveni četrdesmit gadus vecs.

“Viņš vispār šeit Katrīnkalnā ieradās dzīvot apmēram pirms trim gadiem. Izsolē nopirka dzīvokli šajā mājā un no tās dienas arī sākās šeit problēmas. Šajā pusē neviens nestaigās, bērni šeit nespēlēsies. Šī te daļa [rāda uz aku], ko viņš patstāvīgi taisa vaļā, bērni vai nu krīt iekšā, lai bērni te nestaigātu un nespēlētos,” raidījumam stāsta Markusa mamma Ieva, skaidrojot, ka mājas iedzīvotāji paši redzējuši, kā kaimiņš aku taisa vaļā.

Kādu dienu pie vecmāmiņas Annas ciemos uz Katrīnkalnu atbrauca mazdēls Markuss. Viņš šogad sāk mācības otrajā klasē. Puikas mamma Ieva, brīdi papļāpājusi ar omīti, izgāja pagalmā. Markuss, tā vietā, lai rotaļātos ar draugu Kevinu, nezināmu iemeslu dēļ sēdēja nevēlamā kaimiņa busiņā. Sievietes pārbijās un centās bērnu ar varu izraut no svešās automašīnas.

Ieva ar Kevinu skrēja prom, taču Anna palika, kur stāvējusi. Vīrietis visbeidzot izkāpa no automašīnas.

“Viņa pirmie vārdi bija - tev kamera nav, tu neko nevarēsi pierādīt un es darīšu to, ko es gribēšu un man par to nekas nebūs,” stāsta Anna.

Tad atgriezās mamma, bet kaimiņam jau bija prātā citi plāni.

“Viņš tenteriskā veidā uz šīm te trepēm paklupdams iegāja savā dzīvoklī. Pēc minūtēm 15 viņš izgāja ārā ar tīrīšanas līdzekli un lupatiņu rokās. Viņš attaisīja to pusi, kur sēdēja Markuss, tātad labajā pusē un mēģināja tīrīt paneli, rokturus, kur Markuss bija pieskāries, visu mēģināja notīrīt,” sacīja Markusa mamma.

Kaimiņiene Guļnara stāsta, ka pie vīrieša uzreiz pieskrējusi Markusa mamma Ieva un teikusi, lai viņš neko netīrot, jo tūlīt atbrauks policija, bet viņš retoriski vaicājis, ko tādu esot izdarījis?

Ieradās policija un pieņēma iesniegumus. Iesaistītie nepacietīgi gaidīja, kādu sodu likuma sargi vīrietim piemēros. Pēc divdesmit dienām saņemtā atbilde mammu šokēja. Tika nolemts attiekties uzsākt kriminālprocesu, jo konkrētajā gadīumā viņa rīcībā nav saskatāms Krimināllikuma 153.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāvs. Līdz ar to kriminālprocess atteikts un arī cits sods vīrietim nav piemērots.

Cēsu iecirkņa priekšnieks skaidro, ka viņiem pieejamā informācija par notikušo atšķiras. Viņš saka, ka gan Markuss, gan Kevins, apliecinājuši, ka ar varu neviens automašīnā netika ievilkts un nevienam pāri darīts netika.

“Tika liecinieki visi apprasīti un vēlreiz, gan zēns ir apprasīts, gan otrs liecinieks - zēns, zēns bija liecinieks, un prokuratūra materiālu redzēja un ir pieņemts lēmums par atteikšanos uzsākt kriminālprocesu, jo laupīšanas fakts netika apstiprināts,” stāsta Valsts policijas Cēsu iecirkņa priekšnieks Aldis Pāže.

Guļnara, kas atradās blakus policijas ekipāžas busiņam, apgalvo, ka dzirdējusi ko citu, ka Markuss ar spēku ievilkts aiz rokas mašīnā - tā ziņojis otrs bērns Kevins.

Tiesa, viss vēl nav beidzies. Iecirkņa priekšnieks apgalvo, ka cilvēki var droši lūgt lietu pārskatīt.

“Ja viņi nav ar mieru ar policijas lēmumu par atteikumu uzsākt krimināprocesu, viņiem ir tiesības vērsties prokuratūrā un pārsūdzēt minēto lēmumu desmit dienu laikā, kas arī viņiem tika norādīts,” teica Pāže.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:08

Jaunākās diskusijas