FOTO: Veikalā Jēkabpilī nopirkta gaļa pircējam liek zaudēt apetīti

Viktorija Gabrjuna 6.septembris 2020, 15:08
 
AFP/Scanpix/LETA
Nopērkot gaļu kādā veikalā Jēkabpilī vīrietim nācās to izmest ārā.

Portālā "sudzibas.lv" viņš raksta, ka pamanījis gaļā ko neēdamu.

"Tādu gaļu nopirku Jēkabpilī, Rīgas ielā 120, nopirkta tika galvas pusītes. No sākuma sadalīju gaļu, lai varētu izvārīt. Tad, kad tika izvārīta, konstatēju, ka ir smaka un, griežot vienu gabalu, skatos, ka kas līdzīgs strutām tek laukā. Nu kā var tirgoti tādu gaļu? Skaitās Latvijā audzēta cūkgaļa. Uz veikalu nenesu atpakaļ ,to smirdoņu izmetu laukā, bet vajadzētu PVD, lai pārbauda," stāstā dalās pircējs.

Privātais arhīvs/sudzibas.lv

Tikmēr kāds komentētājs skaidro, kas ir gaļā konstatētās strutas un kā pircējs varēja iegādāties tādu gaļu.

"Nedaudz pārzinu šo jautājumu, tādēļ padalīšos ar info.
1) Tas, ko Tu redzi, ir abscess - norobežots dobums ar strutām. Iespējams, veidojies no cūkai veiktas injekcijas tās dzīves laikā.
2) PVD kautuvē pārbauda katru liemeni pēc atstrādāta protokola, tomēr, kā Tu saproti, visa cūka netiek graizīta, citādāk nebūs gaļas, ko tirgot. Līdz ar to, šādi veidojumi var tikt palaisti garām.
3) Tā noteikti nav ļaunprātīga rīcība, bet tīri nejaušība.
4) Ja veikala īpašnieks ir kārtīgs, tad, parādot viņam šo foto (un varbūt arī pašu gaļu, ja nebūtu izmesta), viņam vajadzētu Tev vietā iedot nebojātu.
5) Noteikti būtu pareizi uzrakstīt PVD par šo starpgadījumu, lai varētu pārliecināties, ka konkrētajā cūku novietnē viss ir ok. Visticamāk, ka ir, bet drošības pēc," izskaidrots komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:33

Jaunākās diskusijas