"Valstij par mani intereses nav!"; vairāki latvieši iesprūduši Filipīnās

tautaruna.lv 11.maijs 2020, 20:36
 
Pixabay
Kāds latvietis, kurš esot "iesprūdis" Filipīnās, pārmet Latvijas ārlietu ministrijai (ĀM) komunikācijas trūkumu ar tās valstspiederīgajiem. Vīrietis pārmet, ka ministrija nezina, cik cilvēku no Latvijas atrodas Filipīnās, jo apgalvojot, ka visi valstspiederīgie jau no šīs austrumu valsts nogādāti mājās.

"Esmu viens no Filipīnās iesprūdušajiem latviešiem, vēlos atgriezties mājās, bet komunikācija ar ĀM ir, maigi izsakoties, neapmierinoša, jo viņi pat nezina cik mēs šeit esam, lai gan vairākkārtīgi esmu norādījis, ka esmu kopā ar vēl divām personām, bet pēc viņu datiem atrodos šeit viens! Nekādu reālu palīdzību mūsu "glābšanas" dienesti nesniedz.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Biļetes uz mājām internetā ir pieejamas, bet bail tās pirkt, jo lidojumi ļoti bieži tiek atcelti, bet nauda atpakaļ netiek pārskaitīta. Nekādu reālu palīdzību, padomu, noderīgu informāciju vai vērtīgu ieteikumu no mūsu instancēm neesmu saņēmis, kaut kā kuļos pats, "valstij'' par mani intereses nav!!!

Uz lielāko daļu sevis uzdoto jautājumu atbildes vienkārši nesaņemu vai tiek atbildēts ļoti izvairīgi un ar nokavēšanos. Gribam mājās!" uzstāj Didzis.

Komentāros cilvēki norādā, ka arī viņi nesen atgriezušies mājās un diemžēl daudz kas atkarīgs no pašiem ceļotājiem un viņu spējām atrast veidu, kā nonākt mājās.

Pašlaik tuvākais reiss uz Latviju gaidāms 14. maijā no Amsterdamas.

Apliecinot Eiropas Savienības (ES) valstu solidaritāti globālās pandēmijas apstākļos, šādus repatriācijas reisus ir rīkojusi lielākā daļa ES valstu un ar tiem Eiropā atgriezušies vairāk nekā 55 000 Eiropas pilsoņu. Arī Latvijas valstspiederīgie ir aktīvi izmantojuši un turpina izmantot citu ES valstu palīdzību, pavēstīja ministrijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:30

Jaunākās diskusijas