Aizkraukles pusē pārsteigumu raisa fakts, ka arī pensionāri neievēro distancēšanos

tautaruna.lv 4.maijs 2020, 1:03
 
Ilze Zvēra/F64 Photo Agency
Lai gan ārkārtējās situācijas laikā joprojām spēkā ir distancēšanās noteikumi, Aizkraukles pusē atsevišķas personas neievēro nedz šos, nedz pulcēšanās ierobežojumus.
"Lai gan Aizkrauklē ir reģistrēti septiņi Covid-19 slimnieki, daļa aizkraukliešu pamazām kļūst vieglprātīgi un sāk neievērot pulcēšanās ierobežojumus. Autobusu pieturās pensionāri tuvu cits citam gaida autobusu, vienviet tuvu blakus redzēti pat seši pensionāri, saņemtas sūdzības par jauniešiem, kuri baros pulcējas Daugavmalā, kā arī tiek noplēstas norobežojošās lentes no āra trenažieriem un notiek nodarbības. Trenažierus izmanto ģimenes ar bērniem, lai gan to darīt joprojām nedrīkst, jo mums nav konkrētas informācijas, cik ilgi vīruss dzīvo uz virsmām," laikrakstam "Staburags" norāda Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Arvis Upīts.

“Esmu pārsteigts, ka divu metru ierobežojumu sāk neievērot arī pensionāri. Tas parāda, ka pareizi izdarījām, krīzes laikā atceļot viņu bezmaksas braucienus uz mazdārziņiem. Ja tie būtu atļauti, pensionāri brauktu vēl lielākos baros,” saka Arvis Upīts un par pārkāpumiem aicina ziņot pašvaldībai un Valsts policijai.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka ja gaidāmajās brīvdienās samazināsies jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits, valdība nākamnedēļ varētu diskutēt par "2x2" principa mīkstināšanu, norādīja Veselības ministre Ilze Viņķele.

"2x2" princips paredz, ka Covid-19 ierobežošanai kopā var pulcēties līdz divi cilvēki, turklāt cilvēkiem publiskajā telpā jāievēro vismaz divu metru distance.

Nākamnedēļ, vērtējot ieviesto ierobežojumu mīkstināšanu, valdība ņems vērā datus par Covid-19 izplatību gaidāmo brīvdienu laikā, tādējādi, novērojot pieaugumu jaunatklāto gadījumu skaitā, ierobežojumi paliks.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:18

Jaunākās diskusijas