Pašvaldība atraida uz ielas palikušu 2. grupas invalīdu, kurš lūdz pajumti un darbu

tautaruna.lv 4.maijs 2020, 18:05
 
Publicitātes foto
"Mēs kā organizācija saņemam dažāda veida lūgumus pēc palīdzības. Šodien ienāca informācija no kāda vīrieša Alūksnes pusē. Saņemot viņa izmisuma saucienu, saprotam, ka nevaram gaidīt ir jārīkojas," sociālajā tīklā Facebook raksta labdarības organizācija "Palīdzēsim viens otram".

Labdari publicējuši vīrieša vēstuli:

"Labdien vēlreiz. Paldies, ka esat gatavi uzklausīt mani. Jā, nu īsumā izstāstīšu savu bēdu stāstu, cerot uz Facebook spēku.

Lieta tāda, ka esmu 2. grupas invalīds (ar 95 eiro invalīdu naudu) un nu jau labs laiciņš kopš esmu palicis uz ielas un bez iztikas līdzekļiem.

Alūksnes novada sociālo lietu pārvalde mani (pēc vairākkārtējiem palīdzības lūgumiem) atraida, aizbildinoties ar to, ka nevarot man nekādi palīdzēt (visus manis rakstītos iesniegumus viņi vienmēr noraida) un mana vienīgā vēlme uz šo brīdi būtu pēc darba un dzīves vietas.

Protams, man vēlamāks būtu variants sētā, kur piedāvā gan darbu, gan apmešanās iespējas. Es pats visu laiku izmisīgi cenšos kaut kur, kaut ko atrast, bet pagaidām nesekmīgi, tāpēc lūdzu Jūsu palīdzību.

Esmu 2. grupas invalīds, bet no manis nav jābaidās, zemē nekrītu, epilepsijas, astmas nekā tāda nav, vien varbūt nedaudz ierobežota spēja strādāt smagu darbu, bet pie tādiem vieglākiem darbiņiem es būtu noderīgs.

Nebraucu ar auto, nepārvaldu traktortehniku, bet varu gatavot malku, pļaut zāli, sakopt, uzturēt teritoriju, arī apkopēja darbs nebiedē ,kā arī daudz citu sīku, ikdienišķu darbiņu, kuri veicami rokām. Var būt arī neliels skaits lopiņu. Alkoholu nelietoju,nesmēķēju.Tāds nu īsumā būtu tas mans dzīvesstāsts."

"Palīdzēsim viens otram" aicina sazināties ar organizāciju, ja ir iespēja vīrietim izpalīdzēt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas