"Nezinu vai tik ilgi nodzīvošu"; iedzīvotāja sašutusi par pensionāru likteni slimnīcā

tautaruna.lv 8.marts 2020, 15:42
 
Ilze Zvēra/F64
Kāda iedzīvotāja sociālajā vietnē "Facebook" dalījusies ar skaudru novērojumu Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā.

Sieviete dalījusies ar novērojumu slimnīcā, kas licis aizdomāties.

"Šodien gaidot rindā Paula Stradiņa slimnīcā pie Radioloģijas reģistratūras letes piegāja sieviete pensijas gados. Viņa vēlējās pierakstīties uz izmeklējumu. Reģistratūras darbiniece viņai nosauca summu pāri 60€, uz ko pensionārīte atbildēja, ka viņai nav tik liela pensija, lai samaksātu šo summu - vai tiešām šogad vairs nav kvotu?" raksta Amanda. Viņa atklāj, ka slimnīcas darbiniece noraustījusi plecus un atteikusi, ka nezinot vai būs.

"Pensionāre piecēlās un teica, paldies par laipnību un ar vieglu smaidu pameta telpu. Nu kā??? Kas tā par nolādētu situāciju valstī? Nav kvotu vai žēl kvotu? Kā var zagt acīs skatoties? Vai tiešām pensionārus nevar nodalīt citā kategorijā?" sašutusi ir iedzīvotāja.

Tomēr ar to viņas novērojumi nebeidzās. "Piefiksēju vēl vienu pensionāri, viņa gan nebija tik pieklājīga. Viņa pierakstījās pie speciālista uz jūniju. Tas bija tuvākais pieraksts. Viņas atbilde. Cenzēju. Nezinu vai tik ilgi nodzīvošu.
Ejot prom man kaklā kaut kas sažņaudzās. Es nevarētu strādāt šādā specialitātē, katru dienu cilvēkiem atteikt. Par ko? Par to, ka viņi visu dzīvi ir maksājuši nodokļus valstij? Kāpēc no pensijas tiek ņemts nodoklis? Tāpēc, ka viņi vēl dzīvo un staigā pa šīm nekvalitatīvajām, izdangātajām ielām? Kāpēc viņi nevar cieņas pilni nodzīvot savas vecumdienas? Kamēr ‘Valsts vīri’ mūsu sabiedrību vienkārši grauj, " raksta sieviete.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:30

Jaunākās diskusijas