Pilsonis sašutis par jaunās ID kartes fotogrāfijas kvalitāti

tautaruna.lv 24.oktobris 2019, 15:28
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Saņemot jauno identifikācijas karti, kāds vīrietis bijis pagalam šokēts, ieraugot savu jauno foto attēlu uz tās, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Vīrietis raidījumam norāda, ka bilde esot tumša un neskaidra. Viņam esot kauns to kādam rādīt, jo izskatoties, ka tā tapusi Indijā vai Āfrikas valstīs, kas esot tikai pusceļā uz moderno tehnoloģiju pasauli.

Arī profesionāls fotogrāfs Mārtiņš Plūme piekrīt, ka bildes kvalitāte nudien neesot laba.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes pārstāvis "Bez Tabu" norāda, ka jaunā tehnoloģija, kādā top fotogrāfijas, esot izaicinājums darbiniekiem un fotogrāfiju izveides process tiekot pilnveidots. Viņš cer, ka tuvākajā nākotnē bilžu kvalitāte uzlabosies.

Pirms pusotra mēneša Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde sāka izsniegt jaunā parauga personas apliecības jeb ID kartes. Ziņoja, ka tām esot vairāki plusi, tostarp divreiz garāks derīguma termiņš, neierobežots e-parakstu skaits, jauni un inovatīvi drošības elementi, augstāka drošības pakāpe, iestrādāts caurskates logs ar personalizētu kartes turētāja sejas attēlu un citi plusi. Jaunās kartes fotogrāfija nav vis melnbalta, bet krāsaina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:06

Jaunākās diskusijas