"Necilvēciski un nožēlojami"; sievieti šokē redzētais Rīgas zoodārzā

tautaruna.lv 25.augusts 2019, 15:12
 
F64
Kāda sievieti dalījusies ar pieredzi, apmeklējot Rīgas zoodārzu. Pēc viņas domām, skats ir diezgan nožēlojams.

Portālā "sudzibas.lv" sieviete raksta, ka pēdējo reizi zoodārzā viesojusies pirms gadiem 10.

"Tādu necilvēcisku attieksmi pret dzīvniekiem un netīrību nebijām gaidījuši. Pelikāni bija pie tik netīras ūdenskrātuves, ka tajā pat iekšā negāja. Baltam lācim ūdens bija netīrs, zaļš un sasmacis! Dzīvnieki visi izskatījās nelaimīgi, tāpēc arī neaktīvi. Vismaz trešdaļa dzīvnieku slēpās, ja arī parādījās, tad to izskats nevienu nepriecēja. Visur kaut kāda rekonstrukcija, kurai bija jābeidzas jau 2018.gadā (tā vismaz plakātos tur rakstīts).

Ja nav naudas kārtīgi pabarot zvērus, tad nu vismaz sakopt to mājas un voljērus gan varētu. Ekspozīcijas pie dzīvniekiem diezgan nožēlojamas. Visā visumā redzams, ka par zvēriem tur domā maz. Neiesaku braukt un tērēt naudu. Par esošām kafejnīcām vispār negribu runāt - serviss un pārdodamā produkcija zem katras kritikas," raksta sieviete.

Līdzīgās domās ir arī vēl kāds Latvijas iedzīvotājs. Viņš uzsver, ka zoodārza vide ir mainījusies un ne uz labo pusi.

"Bērnībā uzaugu Mežaparkā, un mīļākā vieta laika pavadīšanai bija zoodārzs. Man bija iespēja par brīvu tikt iekšā. Tiešām bija zvēru pārpilnība, sakoptība.
Izaugu. Mainījās dzīvesvieta un pēc 35 gadiem atkal apmeklēju zoodārzu. Nu vairs tur savu kāju nesperšu. Neskatoties uz visāda veida pārbūvēm un jauninājumiem,- nav vairs tās auras un šarma, kas bija kādreiz," teikts kādā komentārā.

Tikmēr pats zoodārzs turpina informēt par jaunumiem.

Kā liecina Zooloģiskā dārza mājaslapā publicētā informācija, augustā un septembrī Zooloģiskā dārza Āfrikas dzīvnieku pulku papildinās dažas dižantilopes un impalas, kā arī trīs Geladas pērtiķi.

Jaunā ekspozīcija "Āfrikas savannas" būs vairāk nekā 300 metrus gara un apmeklētājiem tiks atvērta 11.oktobrī, pāris dienas pēc zooloģiskā dārza 107 dzimšanas dienas.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:13

Jaunākās diskusijas