Aculiecinieki: Pārvietojoties pa VEF tiltu, gājējiem draud briesmas

tautaruna.lv 25.augusts 2019, 11:46
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Esot uz Gaisa jeb VEF tilta ietves, gājēji vērš uzmanību tam, ka pārvietošanās tur ir bīstama, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pārvietojoties pa Gaisa tiltu, Aleksandras pacietība ir galā. Uzskata, ka beidzot jāpieliek punkts absurdajai situācijai, ka, ejot pa metru šauro ietvi, gājējiem draud nāves briesmas.

Pa to pašu ietvi, kur pārvietojas daudz gājēju, lielā ātrumā traucas gan riteņbraucēji, gan skūteristi un apdraud kājāmgājējus.

Līdz Gaisa tiltam un pēc tā ir ierīkots veloceliņš, taču uz tilta tas beidzas, un riteņbraucēji, nesamazinot ātrumu, turpina ceļu pa ietvi.

Arī Agita ir šokā par briesmām dzīvībai uz Gaisa tilta ietves. Ieradusies Rīgā pēc desmit gadu prombūtnes Austrijā, kur braukšana pa ietvēm vispār nenotiekot.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante norāda, ka ietves paplašināšana vai ceļazīmju maiņa, kas norādītu, ka pa ietvi atļauts pārvietoties tikai gājējiem, un nozīmētu, - velosipēdistiem ir jānokāpj no riteņa un braucamais jāstumj, neesot plānota. Aicina visus satiksmes dalībniekus uz ietves sadzīvot draudzīgi un respektēt vienam otru. Tā ir ietve, tāpēc priekšroka ir gājējiem. Tilta pārbūvi plānots uzsākt vien pēc pieciem sešiem gadiem. Tas esot labākajā gadījumā. Kamēr tiks veikta VEF tilta pārbūve, cer, ka riteņbraucēji dos priekšroku gājējiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:34

Jaunākās diskusijas