Liepājnieci šokē pamatskolā pieejamā interneta tīkla nosaukums

tautaruna.lv 8.jūnijs 2019, 10:14
 
AFP/ SCANPIX
Kādu liepājnieci nepatīkami pārsteidzis Līvupes pamatskolas bezvadu interneta tīklam dotais nosaukums.
Kā vēsta portāls "liepājniekiem.lv", tad sieviete apmeklējusi semināru konkrētajā mācību iestādē un bijusi šokēta par tur esošā interneta nosaukumu. "Apmeklēju semināru skolotājiem Līvupes pamatskolā. Mēģināju pieslēgties Wi-Fi tīklam. Vienīgais tīkls bez paroles bija ar nosaukumu - Mēs bērnus izvarojam! Šausmas! Šo tīklu noteikti lieto arī skolas bērni."

Izglītības iestādē raidījumam noliedza, ka skola to būtu izveidojusi. Skolas direktora pienākumu izpildītāja Sarmīte Sidorova raidījumam pauda pārsteigumu par šādu kibergadījumu.

IT eksperts Kristaps Skutelis norādīja, ka gadījumā, ja šis bezvadu tīkls ir bez paroles, tad ar atbilstošām zināšanām iespējams tam pieslēgties un arī nomainīt nosaukumu. Speciālists arī pieļāva, ka interneta pieslēguma īpašnieks nemaz pat nenojauš par bezvadu interneta tīkla kliedzošā nosaukuma eksistenci.

4.aprīlī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova, jautāta, vai policijai izdevies noskaidrot IP adresi un vai vainīgais tiks saukts pie atbildības, atzina, ka policija turpina darbu pie šīs lietas šķetināšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas