Pircējs pikts par degvielas cenu atšķirību Lietuvā un Latvijā

tautaruna.lv 5.janvāris 2019, 8:55
 
Emīls Desjatņikovs/ F64 Photo Agency
Kārtējo "vētru" sociālajos tīklos sacēlis kāda pircēja uzņemts foto, kurā redzams, cik degviela maksā Lietuvā.
"Vakar degvielas cena Lietuvā. 95 un D 1.034 eiro litrā. Jautājums degvielas tirgotājiem. Kas tik savāds ir noticis Latvijas degvielas tirgū salīdzinot ar Lietuvu, ka Latvijas autobraucējus var tā "aplaimot" ar augstu degvielas cenu. Un nevajg stāstīt par nodokļiem un akcīzi. Tā nav mainījusies ne Latvijā, ne Lietuvā," sociālajā tīklā facebook raksta pircējs, kurš piefiksējis degvielas cenu atšķirības.

Tiesa, ieraksta komentētāji gan novērojuši, ka šādas- lētākas degvielas cenas novērojamas vien pierobežas degvielas uzpildes stacijās. "Iebraucot tajās pašās degvielas stacijās, kas Latvijā, cenu atšķirība ir vien no 2-4 centiem," norāda kāds komentētājs.

Kāds cits ironizējis, ka lētāku degvielas cenu dēļ jābrauc uz citām pasaules valstīm, kamēr vēl kādam šķitis, ka degvielas cenas Latvijā ir pieņemamas.

Pagājušā gada laikā mazumtirdzniecībā 95.markas benzīna cena Rīgā un Viļņā ir krietni samazinājusies, savukārt Tallinā tā ir kāpusi, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

2018.gada laikā 95. markas benzīna cena "Circle K" degvielas uzpildes stacijās Viļņā ir kritusies par 12,2%, bet Rīgā tā ir samazinājusies par 4,6%. Vienlaikus Tallinā gada laikā benzīna cena ir augusi par 0,2%.

Savukārt dīzeļdegvielas cena Tallinā gada laikā ir palielinājusies par 1,8%, bet Rīgā - par 1,9%, kamēr Viļņā tā ir sarukusi par 7,9%.

Dārgākais benzīns šā gada pirmajā darba nedēļā bija nopērkams Tallinā, kam sekoja Rīga, bet zemākā benzīna cenagada sākumā bija Viļņā. Tāpat Tallinā ir augstākā cena dīzeļdegvielai, bet zemākā cena - Viļņā.

Gada pirmajā darba nedēļā Rīgā "Circle K" degvielas uzpildes stacijās gan 95.markas benzīna, gan dīzeļdegvielas cena samazinājusies par 0,8% - līdz 1,204 eiro par litru. Turklāt benzīna cena sarukusi desmito, bet dīzeļdegvielas cena - devīto nedēļu pēc kārtas.

Viļņā 95.markas benzīna cena "Circle K" degvielas uzpildes stacijās piektdien bija 1,066 eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā iepriekšējā piektdienā. Dīzeļdegvielas cena šonedēļ samazinājusies par 2,8% un bija 1,044 eiro par litru.

Vienlaikus Tallinā 95.markas benzīna cena kritusies par 0,8% - līdz 1,259 eiro par litru. Arī dīzeļdegvielas cenasarukusi par 0,8% - līdz 1,299 eiro.

Autogāzes cena arī šonedēļ nav mainījusies Rīgā, kur tā joprojām ir 0,605 eiro par litru. Tallinā autogāzes cena ir samazinājusies par 10% - līdz 0,629 eiro litrā, bet Viļņā - par 3,3% - līdz 0,493 eiro litrā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas