Vai pārkāpj noteikumus? Policistu Rīgā pieķer dīvainā situācijā

tautaruna.lv 3.septembris 2018, 17:20
 
Privātais arhīvs/skaties.lv
Kāds vīrietis vērsies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), lai gūtu skaidrību - vai policists attiecīgajā gadījumā pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus?
Policists uz velosipēda Rīgas centra sporta kvartālā aizrādīja cilvēkiem bez ķiverēm, lai arī pašam uz stūres stāvēja ķivere, nevis galvā! Man ir jautājums- vai policistiem nav jāievēro CSN?

Vīrietis publicējis fotogrāfiju, kurā redzams policists uz velosipēda, uz riteņa karājas ķivere.

"Policists uz velosipēda Rīgas centra sporta kvartālā aizrādīja cilvēkiem bez ķiverēm, lai arī pašam uz stūres stāvēja ķivere, nevis galvā! Man ir jautājums- vai policistiem nav jāievēro CSN?" vaicā vīrietis.

Tikmēr kometāros cilvēki raksta, ka "instrukcijās ir rakstīts ,ka skeitparkā vai velo trasē ķivere ir jalieto obligāti lidz 16 gadu vecumam".

Jāpiebilst, ka Ceļu satiksmes noteikumos rakstīts, ka, braucot ar velosipēdu, aizsargķiverei galvā jābūt tikai bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem. Eiropas Savienībā nav nevienas valsts, kur pieaugušiem cilvēkiem, braucot ar parastu velosipēdu, pilsētā būtu obligāti jālieto aizsargķivere. Lielākajā daļā ES valstu ķiveres nav obligātas arī bērniem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:34

Jaunākās diskusijas