Vēža nomocītā latviešu modele sver tikai 38 kilogramus; sieviete atsakās no operācijas

Portāls nra.lv, Lelde Veinberga 3.septembris 2018, 13:25
 
pixabay.com
Iepriekš ziņojām, ka ar labdarības organizācijas Ziedot.lv starpniecību līdzcilvēku atbalstu meklē 31 gadus vecā Sanita Zute. 10 gadus veca puisēna māte un modele izlēmusi dzemdes kakla vēzi censties izārstēt bez skalpeļa iejaukšanās. Tas gan raisījis pārdomas cilvēkos, kuri uzklausījuši Sanitas lūgumu - vai saziedotā naudu netiks iztērēta bezjēdzīgām procedūrām?

Sanita piedalījusies daudzu Latvijā iemīļotu produktu reklāmās, dažās arī kopā ar dēlu. Darba dēļ Sanita daudz laika pavadījusi ārpus Latvijas. Sievietei veselības problēmas parādījās 2016. gadā, kuras sākumā saistīja ar darba slodzi. Taču pavisam drīz jau tika uzzināts patiesais sliktās pašsajūtas cēlonis - dzemdes kakla vēzis. Tika nozīmēta operācija, taču Sanita meklēja alternatīvas iespējas ārvalstu klīnikās. Viņa ārstējās ar saudzējošām metodēm, lai maksimāli attālinātu un varbūt pat izvairītos no operācijas.

Šovasar Sanita devās uz klīniku Londonā. Viņas veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies, viņa cieš stipras sāpes, strauji zaudējusi svaru, kas arī ierobežo šobrīd iespējamās ārstniecības iespējas.

Vācijas klīnikā Sanitas svars no 35 kilogramiem ir pieaudzis līdz 38

Šobrīd Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskā klīnika piedāvā Sanitai saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju. 41 dienas kurss izmaksā 25 575 eiro. Līdz pirmdienas pusdienlaikam bija saziedoti vairāk nekā 12 500 eiro.

Ar Sanitas māti sazinājās portāls Jauns.lv, kura paskaidroja pašreizējo situāciju. Kā vēsta portāls, svētdien Sanitai uzsākta ārstēšana, izstrādāta īpaši viņai paredzēta diēta, un šajā klīnikā ēdināšana notiek tikai ar dabīgu ēdienu. Tas esot būtiski, jo "ne visi grib savu ķermeni graut ar ķimikālijām".

"Šī bija vienīgā klīnika, kura bija gatava Sanitu paņemt ar viņas šī brīža veselības stāvokli. Vakar pārjautājām - vai šī klīnika nav paliatīvā aprūpe? Un atbilde bija, ka nav gan," skaidro Sanitas māte Judīte, kura Jauns.lv norādījusi, ka Santa neesot vienīgā, kura "Latvijā tika norakstīta".

Sanitai var palīdzēt, ziedojot šeit!

Tāpat māte uzskata, ka ielaistais dzemdes kakla vēzis tik jaunai sievietei ir Latvijas ārstu nolaidība, jo Sanitai ārstu konsīlijs liedzis tā dēvēto S2 veidlapu, kas būtu ļāvis viņai ārstēties Itālijā, kur viņa veikusi arī izmeklējumus.

Jauns.lv vēsta, ka Vācijas klīnikā Sanitas svars no 35 kilogramiem ir pieaudzis līdz 38, taču viņa nespēj staigāt un iztaisnot vienu kāju.

Dzemdes kakla vēzis ir otrā izplatītākā vēža forma sievietēm. Saslimstība ar šo ļaundabīgo audzēju pieaug arī Latvijā, turklāt statistika liecina, ka katrai otrajai sievietei tas tiek atklāts novēloti, norāda medicine.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas