Kalnciema ielas ugunsgrēka dēļ kaķenīte zaudē mājas

tautaruna.lv 4.decembris 2018, 11:00
 
Facebook/ekrānšāviņš
Dzīvnieku aizsardzības biedrība "Trīnīte" sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar visai skumju ziņu, norādot, ka negantais Kalnciema ielas ugunsgrēks, kas izcēlās novembra beigās, izpostījis kādas kaķenītes mājvietu.
"Liela daļa no jums būs dzirdējuši par šausminošo ugunsgrēku Kalnciema ielā. Tik retais zina, ka šī pamestā ēka bija "mājas" kādai Mincei ... Gadiem," vēstīts ierakstā.

Biedrība atzīst, ka kaķenīte piedzīvojusi "tīrās šausmas un īstu elli", tieši šī ugunsgrēka dēļ viņai vairs nav, kur patvērties. Kalnciema ielas rajonā, kur norisinājās ugunsgrēks, apkārte ir slēgta, kas nozīmē, ka tur neapgrozās tik daudz cilvēku, kas varētu kaķītim piedāvāt ēdienu.

"Tas, ka viņa ir izdzīvojusi, ir īsts brīnums! Vizuāli nav cietusi, nav mežone, ļaujas glāstiem, bet ir piesardzīga, bet tas ir saprotams," skaidro biedrības pārstāvji.

Biedrība aicina nebūt vienaldzīgam un dalīties ar šo ziņu vai arī, ja ne sniegt īstas mājas un rūpes, tad pieņem kaķenīti savā paspārnē uz pagaidu laiku.

Ar organizāciju var sazināties pa tālruni 20244187.

Kā zināms, naktī no 24. uz 25. novembri izcēlās ugunsgrēks ar atklātu liesmu Kalnciema ielā, Rīgā. Ugunsdzēsējiem un glābējiem ierodoties, konstatēts, ka no sešstāvu neapsaimniekotas ēkas jumta nāk dūmi, bet gandrīz visi stāvi deg ar atklātu liesmu un uguns strauji izplatās. Tā kā ēkas iekšpusē griesti bija no koka un apdeguši krita lejā un ēkas starpstāvu pārsegumi draudēja iegrūt, dzēšanas darbus veikt iekšpusē bija bīstami pašiem glābējiem, tāpēc ugunsgrēka dzēšana tika veikta no ārpuses.

Vēlāk, plkst. 7.16, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku lokalizēt, novēršot liesmu tālāko izplatību uz citām ēkām un tajā kopumā 4650 kvadrātmetru platībā dega sešstāvu neapsaimniekotās ēkas visi stāvi un jumts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas