"Likās, ka salūts"; Bolderājas iedzīvotājiem valsts svētki izvēršas murgā

tautaruna.lv 22.novembris 2023, 7:00
 
Ilustratīvs attēls / F64
Bolderājā ir kāds jauniešu grupējums, kas pēc iedzīvotāju teiktā, jau ilgstoši neliek mieru vietējiem. Ja sākumā bērni demolēja mašīnas un dedzināja pie ziņojuma dēļa piespraustās lapiņas, tad svētdienas, 19. novembra, naktī viņi, iespējams, aizdedzinājuši garāžu, vēsta "Degpunktā".

Valsts svētki mierīgā gaisotnē Silikātu ielas iedzīvotājiem Bolderājā bija īsi. Svētdienas naktī vietējie cīnījās ar degošu garāžu, kas bija piekrauta pilna ar vajadzīgam un nevajadzīgām mantām. Sākotnēji ugunsgrēka skaņa atgādinājusi novēlotu svētku salūtu.

“Bija divi tādi kā petaržu sprādzieni. Divi. Viņš vēl domāja, vai tad kāds salūtu šauj, vai ko tamlīdzīgu,” notikumus atceras aculieciniece.

Kamēr mājas iedzīvotāji centās izprast dīvainās skaņas, kāds kungs rīkojās - izsauca glābējus.

Viņš uzskata, ka pie uguns nelaimes vainīgi varētu būt jaunieši: “Godīgi sakot, es izsaucu ugunsdzēsējus. [..] izskrēju uz ielas. Atbrauca divas vai trīs glābēju automašīnas. Mēs stāvējām uz ielas un skatījāmies, kā viņi dzēš. Spriežot pēc visa, kāds no jauniešiem aizdedzināja. Precīzi pateikt nevaru.”

Vietējie uzskata, ka pie uguns nelaimes vainojams kāds vietējais jauniešu grupējums. Pusaudži ar savām izdarībām un visatļautību jau ilgstoši neliek mieru rajona iedzīvotajiem. Tiek izteikti draudi, kā arī dedzināta un postīta vietējā infrastruktūra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas