Atklāj detaļas par traģisko avāriju Mārupes novadā

tautaruna.lv 22.novembris 2023, 5:00
 
F64
Smaga autoavārija nesen uz Rīgas-Ventspils šosejas netālu no Spuņciema prasīja divu cilvēku dzīvību, vēsta "Degpunktā".

Negadījums starp vieglo Mercedes-Benz un starppilsētu autobusu notika ap pulksten pieciem vakarā. Gatis bija viens no pasažieriem autobusā. Septiņpadsmit gadus vecais jaunietis bija ceļā uz Kandavu.

“Cik sapratu, autobuss brauca pa savu joslu. Pretim braucošā mašīna dzina un nepaspēja apdzīt. Notika frontāla sadursme. Tajā brīdī autobuss centās sabremzēt un sagriezt uz ceļa malu, bet nesanāca. Tad pēc sitiena autobuss ieslīdēja grāvī.”

Vieglā automašīna tika aizsviesta otrpusceļam. Diemžēl divi tajā esošie cilvēki, vīrietis un sieviete, aptuveni 35 gadus veci, zaudēja dzīvību. Spēkrats bija samīcīts līdz nepazīšanai. To, cik baisas bija negadījuma sekas, redzēja arī Večislavs. Viņš dzīvo blakus avārijas vietai un, sadzirdot troksni, devās noskaidrot, vai cilvēkiem nav nepieciešama palīdzība.

“Es netīšām piegāju apskatīties. Man tādi skati nepatīk… Šausmas. Otru cilvēku vispār tur neredzēju. Tikai šoferīti. Seju es redzēju, nevarēju pa nakti nekādīgi aizmirst.”

Autobusā kopumā atradās 25 cilvēki, ieskaitot šoferi. Lielākajai daļai no pasažieriem bija nepieciešama mediķu palīdzība.

“Es sēdēju pašā aizmugurē. Tajā brīdī, kad autobuss sabremzēja, es nedaudz piepacēlos, un uzreiz bija sitiens. Man ļoti traki nebija. Es degunu pārsitu un lūpu pārkodu. Citiem bija smagākas traumas. Sievietei bija lauzta roka, vienam zēnam bija zobi izsisti, bija arī smagākas traumas,” saka Gatis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas