VIDEO: vīrietis Dobelē uzrāpjas augstā tornī un draud izdarīt pašnāvību

tautaruna.lv 20.jūlijs 2021, 13:09
 
Kaspars Krafts/F64
Stacijas ielas apkaimē dzīvojošie dobelnieki 18. jūlijā palika ”uz pauzes”, kad ieliņā starp autoostu un dzelzceļu tika bloķēta satiksme un kvartālā sāka pulcēties liels skaits ugunsdzēsēju, policistu un mediķu. Visa jezga viena aptuveni 40 gadus veca vīrieša dēļ, kurš bija uzrāpies brīvi pieejamā sakaru tornī dzelzceļa malā un draudēja nolēkt, vēsta TV3 raidījums ”Degpunktā”.

Glābēji skaidro, ka no Bauskas tika izsaukta speciāla mašīna, jo tā ir labāk aprīkota ar dažādiem rīkiem, tajā skaitā darbam lielā augstumā. Un vispār ugunsdzēsēju spēkrata strēle izrādījās par īsu. Potenciālajam pašnāvniekam pakaļ nācās kāpt pa viņa pēdām.

“Torņa augstums bija aptuveni 40 metru, bet mūsu kāpņu garums ir 35 metri, un mums nepietika, lai tiktu klāt šim cilvēkam. Tika pieņemts lēmums kāpt pa torņa kāpnēm,” stāsta VUGD Dobeles daļas komandiera p.i. Artūrs Antanāvičs.

Kamēr glābēji kāpa pie huligāna, vietējie uzzināja, ka viņam ir salauzta sirds vai vismaz kaut kas uz to pusi.

“Laikam alkohola reibumā bijis. It kā mīlestības dēļ - sieva vai draudzene pametusi. Viņš auroja. Cik es sapratu, tad viņš noteica laiku, cikos sievai jābūt mājās, un, ja nebūs, tad lēks lejā,” stāsta aculieciniece Sindija.

Izradās, - ugunsdzēsēji ir ne tikai labi sagatavoti darba augstumā, bet arī labi veic pārrunas. Iereibušais alpīnists bija pierunājams beigt šo izrādi pa labam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas