Rīdziniece šokēta par policijas attieksmi pret viņas bērnu

Viktorija Gabrjuna 7.jūnijs 2020, 15:46
 
Dāvis Ūlands/F64
Rīdzinieces Mudītes nepilngadīgo dēlu (14) un vēl divus klasesbiedrus (14 un 15) 8. maija vakarā Zolitūdē apturēja Rīgas pašvaldības policija. Pamatojums – fiziskās distancēšanās neievērošana. Māte ir šokēta un vīlusies par policistu lietoto metodi, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

8. maijā skolēni, sadzirdot televīzijā Ministru kabineta nolemto, ka tiek atcelti pulcēšanās ierobežojumi, ka var vairāk pulcēties, nolēma iziet ārā pastaigāties.


Rīgas pašvaldības policijas ekipāža nogriezās no Jāņa Endzelīna ielas un no mugurpuses tuvojās trim jauniešiem, kuri pastaigājās pa nomaļo ielu. Policijas busiņš pabrauca puišiem garām, apstājās un uzreiz aizturēja nepilngadīgos skolēnus.

Mudīte stāsta, ka skolēni gāja pa ceļa kreiso brauktuves daļu, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus. “Un tad viņus apdzina, viņiem tika bloķēts ceļš. Policijas darbinieki, izkāpjot ārā, viņiem izteica, nevis mutvārdu aizrādījumu vai arī skaļruņos, kas arī būtu pieticis, ka, puiši, izretinieties, jūs neesiet ievērojuši distanci, bet momentāni tika noformēts protokols.”

Lai arī pulcēšanas atvieglojumi stājās spēkā vien dažas dienas (13. maijā) pēc pusaudžu sodīšanas, vecāki tik un tā ir neizpratnē par policijas bargo rīcību.

Mudīte tagad satraucas par protokolu, kas nu varot atstāt iespaidu uz bērna nākotnes perspektīvām. Pat ja pēc izvērtēšanas pārkāpums netiks atsaukts, Valsts policija gan akcentē, ka šajā situācijā nekas kritisks neesot noticis.

Administratīvais pārkāpums gan tik un tā paliks personas soda reģistrā un atstās nelielu traipu uz baltā krekla.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas