Rīdzinieks sašutis: zobārsts liek maksāt par savu sejas aizsargmasku

Viktorija Gabrjuna 7.jūnijs 2020, 14:12
 
Kaspars Krafts/F64
Raimonds devies pie zobu daktera, pat nenojauzdams, ka šoreiz vizīte pie stomatologa iecirtīs vēl pamatīgāku robu naudas makā, nekā tas bijis iepriekš, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Pēc vizītēm pie zobārsta, Raimonds izpētījis kases čekus. Ik reizi tikusi iekļauta arī terapija 10 eiro vērtībā. Kad apdrošinātājs lūdzis čeku atšifrējumu, saņēmis no zobārstniecības klīnikas detalizētu aprakstu.

Bijis pārsteigts, ka 10 eiro terapija patiesībā esot samaksa par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, ko izmanto mediķi.

Uzskata, nav godīgi, ka netika par to brīdināts. Uzskata, ka papildu samaksu par savu pakalpojumu varētu iekļaut daudzu profesiju pārstāvji, kas izmanto sejas maskas vai respiratorus.

Zobārstniecības klīnikas “Dentavita” galvenā ārste Natālija Abrosimova skaidro, ka kases aparātā neesot atsevišķas pozīcijas, kas norādītu, ka maksa ir par aizsarglīdzekļiem, tāpēc norādot: terapija, taču dokumentā apdrošinātājiem esot atšifrējuši, ka 10 eiro ir par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kādi zobārstiem papildus jālieto saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem. Skaidro, ka izmaksas esot ļoti dārgas, pēc katra pacienta mainot komplektus un visu dezinficējot. Klīnikā pieņēmuši lēmumu, ka daļu izmaksu segs klīnika, atlikušo daļu - pacienti.

Sazinoties ar sešiem zobārstniecības pakalpojumu sniedzējiem, tikai viens atzīst, ka no pacientiem iekasē 5 eiro samaksu par ārstu individuālajiem aizsardzības līdzekļiem. Pārējie aptaujātie to vēl nesteidz darīt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas