Pieķerti! Gulbenē veikala pārdevēji veic nelikumīgas darbības

tautaruna.lv 6.septembris 2018, 11:20
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Gulbenes veikala "Rigo" darbinieki pieķerti, pārkāpjot likumu – par pirkumu netiek izsniegts čeks un pircēja samaksātā nauda ielikta nevis kasē, bet gan atvilktnē, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Nofilmētais materiāls tiek parādīts veikala pārdevējām, kuras nenoliedz, ka likumu pārkāpj, taču no sīkākiem komentāriem izvairās un klusē.

Veikalā “Rigo” iespējams iegādāties smaržu analogus, skaistumkopšanas lietas, zīmolu apģērbus un apavus, kuru emblēmas liecina par viltojumiem.

Līdz ko pie kases par pirkumu norēķināties pieiet vīrietis ar sievieti, pārdevēja kopējo summu sarēķina ar kalkulatoru, kases aparātu pat neizmantojot. Paņem naudu, atlikumu izņemot no atvilktnes un tur arī ieliekot saņemto banknoti. Pēc piefiksētā pārkāpuma pārdevējas savā starpā sačukstas un “Bez Tabu” apkalpo ar citu stilu - čeku izsniedzot.

Nofilmētais materiāls tiek parādīts veikala pārdevējām, kuras nenoliedz, ka likumu pārkāpj, taču no sīkākiem komentāriem izvairās un klusē. Veikala pārdevēja nostutējusi kāju pret atvilktni, kurā glabājas veikala “melnā kase”.

Pārdevējas uz jautājumiem neatbild un pasauc it kā veikala vadītāju, kurš piekopj līdzīgu manieri un tēlo nezinīti, stāstot, ka viņam ar veikala darbību neesot nekāda sakara! Uz jautājumu, kāpēc netiek izsniegts čeks, vadītājs vien rāda pārdevēju virzienā, pats par pārkāpumu neuzņemoties nekādu atbildību.

Arī Valsts ieņēmumu dienests ir informēts par neskaitāmajiem veikala pārkāpumiem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:32

Jaunākās diskusijas