Automašīnā atstāti mobilie telefoni pamudina izdarīt zādzību; policisti garnadzi tūlīt notver

tautaruna.lv 6.augusts 2018, 17:17
 
f64
Sestdien, 4. augustā, pulksten 12.29 Valsts policija saņēma izsaukumu no vietējiem iedzīvotājiem uz Rīgu, Valdeķu ielu, kur kāds vīrietis bija izsitis pagalmā novietotas automašīnas stiklu un, iespējams, izdarījis zādzību no automašīnas salona.
Notikuma vietā nekavējoties ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Patruļpolicijas bataljona 8. rotas likumsargi, kuri bija patrulējuši turpat netālu. Noskaidrojot iespējamā ļaundara pazīmes, policisti netālu no nozieguma vietas viņu aizturēja. Aizdomās turētais ir dzimis 1989. gadā un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, kā arī par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Pie vīrieša tika atrasti divi mobilie telefoni, kas, kā vēlāk izrādījās, bija nozagti no minētās automašīnas salona.
Vīrietis tika nogādāts policijas iecirknī un pret viņu uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Kriminālllikuma 175. panta trešās daļas - par zādzību no transportlīdzekļa, kā arī pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas - par svešas mantas tīšu bojāšanu.

Aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Zagtos telefonus policisti ir atdevuši to īpašniekam.
Atgādinām iedzīvotājiem neglabāt spēkratu salonos vērtīgas mantas, lai nekārdinātu garnadžus. Pat automašīnas salonā atstāts maisiņš var pamudināt ļaundarus iekļūt spēkratā, lai pārbaudītu tā saturu. Redzot aizdomīgas personas ložņājam gar svešām automašīnām, notikuma brīdī jāzvana policijai pa tālruni 110.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:27

Jaunākās diskusijas