Pēc iedzīvotāju aizrādījuma Jūrmalas dome pludmali padara pieejamu visiem

tautaruna.lv, Lelde Veinberga 6.augusts 2018, 14:31
 
Ekrānuzņēmums/Facebook
Piektdien sociālajā tīklā Facebook iedzīvotāja Natalja aizrādīja Jūrmalas domei, ka Vaivaru pludmale nav viegli pieejama cilvēkiem ratiņkrēslos, kaut pēc pašvaldības teiktā tā ir pilnībā aprīkot cilvēkiem ar dažādām vajadzībām.pludmale nav viegli pieejama cilvēkiem ratiņkrēslos, kaut pēc pašvaldības domām, tā ir pilnībā aprīkot cilvēkiem ar dāžadām vajadzībām.

"Sveiciens Jūrmalas pilsētas domei! Sporta pasākumi "Ka tikt līdz jūrai" / "Pasaule bez ierobežojumiem” / “Viņi var-tu arī" (izvēlies pats kas ir tuvāk) - notiek katru dienu pludmalē pie Vaivaru rehabilitācijas centra, kas, pēc Jūrmalas pilsētas domes viedokļa, pilnībā aprīkota cilvēkiem ar dažādām vajadzībām," rakstīja iedzīvotāja, pievienojot fotogrāfijas, kurās redzams, kā cilvēki ratiņkrēslos nespēj pārvietoties pa pludmali, jo rati "slīkst" smiltīs.

Ekrānuzņēmums/Facebook

Taču tajā pašā dienā pašvaldība steigšus laboja situāciju un pēcpusdienā jau pie ūdens varēja nokļūt ikviens. "Ar prieku ziņoju, ka aprakstītā situācija ir labota! Pagaidu uzbrauktuve no dēlīšiem tapa jau vakar vakarā! Soctīklu spēks rullē, taču spējat iedomāties - šis tika atrisināts vasaras pēdējā mēnesī. Cik pasīvi mēs mēdzam būt. Un, cik daudzi būs ieguvēji pēc tam, kad viens ierakstīja postu un izdarīja pāris zvanus uz domi," raksta aculieciniece Ieva.

Kā raksta Ieva, viņa pati otrdien trijiem cilvēkiem palīdzēja nobraukt un uzbraukt par iepriekš esošo celiņu: "Tas nav viegli. Un cilvēkam ratiņkrēslā bez palīdzības no malas tas nav iespējams. Vissmagākais bija kundzei elektriskajā braucamajā. Ļoti smags. Un visi šie cilvēki atrodas Vaivaru rehabilitācijas centrā vai speciāli brauca tieši uz šo Jūrmalas pusi, jo ir šis rehabilitācijas centrs un cilvēkiem ratiņkrēslā apsolītā pieeja jūrai. Nevienam nenovēlu šo sajūtu - tu aizkulies līdz jūrai un... saproti savu sasodīto bezpalīdzību un sistēmas vienaldzību."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:24

Jaunākās diskusijas