Vecie ASV iznīcinātāji F-16 (1978.g) pret modernajiem rossejas SU-35 (2008.g).

DŽA

Kā redzam, F- 16 ir 30 gadus vecāki. Novecojuši lūžņi? Nē, nebūt ne.

Interesants fakts (ko portāla forumā esošie kremļa troļļi, mēģinās noliegt) - Ķīnas militāristi analizēja abu iznīcinātāju lietderību gaisa kaujās un nonāca pie slēdziena, ka krievu SU- 35, nespēj uzveikt veco F- 16.  Ķīna fiksēja 65 epizodes gaisa kaujās, kurās F- 16 satikās ar SU- 35. Visās kaujās F- 16 uzvarēja! Visās!!!

SU- 35, ir lielāks, smagāks, divmotoru, tātad ātrāks. Bet manevrēšanas iespējas vājākas. F- 16 ir viegls, bet daudzfunkcionāls un ievērojami manevrētspējīgāks. Galvenā F- 16 priekšrocība- radiolokācijas ierīce, kas fiksē pretinieku  290 km attālumā, bet SU- 35 tikai no 160 km. Tas nozīmē, ka F- 16 piloti krievu SU- 35, redz 130 km agrāk, spēj krievus notriekt, vēl pirms SU- 35 piloti ir pamanījuši F- 16.

Pašlaik,  Ukrainas gaisa telpā, kremļa fašistiem ir, ja ne absolūts pārākums, tad priekšrocības gan. Bet, kad Ukrainā ienāks F- 16, Ukraina pilnībā dominēs gaisa telpā. 

Slava Ukrainai!

4.februāris, 13:07 (4.februāris, 13:24 - labots)
DŽA

Karš parāda rietumu tehnoloģiju absolūtu pārākumu. Rossejas tanki Armata, Ukrainā nav, jo nespēj braukt, netiek uz priekšu. Rossejas "hiperskaņas" kindzaali, kuriem "analogov njetu", kurus notriekt neesot iespējams, ASV komplekss Patriot, dauza vienos vārtos. Neviens "kindzaals" nav sasniedzis mērķi. "Nenotriecamās" orku raķetes, tiek notriektas ar 100% efektivitāti. Eh, vēl jau tie leopardi un gepardi... dirsā kremļa režīms ir, dziļā pakaļā. Vēl nāks tie dzelzs vanagi F- 16...

4.februāris, 14:17 (4.februāris, 14:19 - labots)
V ilis Gutmanis

Nu sāksim ar to ka autors bezkaunīgi melo. F16 ko it kā gatavijās piegādāt Ukrinai ir pirmās paaudzes modeļi.

Pēdējās paaudzes radiolokatora darbības rādius ir tikai  250 km , pirmās sērijas F16 lokatora darbības radius nepārsniedz 130 km nē protams ir iespēja uzstadīt arī pēdējas paaudzes lokatoru bet jau Pirmās sērijas Su 35 darbības rādius bija 270 km par pēdējās paaudzes lokātora datiem ziņu nav. Arī manevrēšanas spējā F16 agrīnā versija netur līdzi Su 35 . Atšķirība ātrumos arī nav pārāk liels 2178 km/h F16 un 2500 km/h Su 35.

Tāds mazs sīkumiņš ka Ukrainas lidlauki un to infrastruktūra galīgi nav piemēŗota priekš F16 tā kā ja gribās izmantot tiem būs jābāzējās NATO lidlaukos eiropā, kas automatiski iesaista NATO šājā konfliktā ko vini galīgi nevēlās.

P.S. Gan F16 gan Su35 datus var atrast wikipēdija.

4.februāris, 15:06
V ilis Gutmanis

Par to tehnologisko pāŗākumu ir strīdīgs jautājums, autors cenšās iegalvot ka ASV Patriot pretgaisa sistēma ie spējīga tikt galā ar Kinžal tipa hiperskaņas raķetēm tad  rodās jautājums kāpēc Ukraina pastāvīgi gaužās par iznīcinātajiem objektiem ar šīm raķetēm. Principā ja jau tik viegli Tiktu gala ar Kinžaal kāpēc tad tādas grūtības sagādā daudz lŗnākās Kalibr tipa raķetes. Vācu Leopard tanki un Britu Čelenžeri nez kapēc svila kā sēŗkociņi. Ko tur runāt par hiperskaņas raķetēm ja Ukraina ur grūtībām tiek gala  ar Geraņ 2  lidrobotiem ar mopēda dzinēju. Nu nonāks izslavētie F16 ukrainā un  domājams ka viņiem būs tāds pats liktenis kā visai iznīcinatai rietumu tehnikai.

4.februāris, 15:16
DŽA

Idiot v ili, sāksim ar to, ka F- 16 ir ceturtās paaudzes iznīcinātājs. Pirmā paaudze bija 30- to gadu friču Messerschmitt :) tādēļ saukšu tevi par dirsēju  :)))

4.februāris, 15:19
V ilis Gutmanis

Nu galīgi glups laikam tāču nu nekādīgi nevar saprast ka  lidmašinām ir vairakas modernizācijas. Kaut gan ko no glupa var gribēt, vienīgais ko viņš māk tas ir rakstīt muļķības.

4.februāris, 15:33
DŽA

V ili, kad tu uzzināji to, ka tavs īstais vārds nav Idiots? Kad pasi saņēmi?

4.februāris, 16:00
V ilis Gutmanis

Ko tik viem astoņbitu apziņā spēja izspiest? Ak jā ... tācu faktus nu nekādi nevar apstrīdēt tādēļ arī ķēŗās pie muļķību rakstīšanas,

4.februāris, 18:48 (4.februāris, 18:50 - labots)
DŽA

V ilis atkal melo. Kaut ko izdomā un melo. Vai nav lops tāds?

4.februāris, 20:20
Stāstnieks

Dža, liec galdā linku uz to Ķīnas resursu, kur ir šādas atklāsmes. Pie viena paskaidro, kapēc Ķīna nopirka no krieviem SU-35, ja jau šis ir tik slikts.

4.februāris, 21:33
Stāstnieks

Vilis Gutmanis

Nepievērs uzmanību Dža murgiem. Patiesībā nav būtiski, cik šiem iznīcinātājiem ir radiolokatora darbības rādiuss, jo nekādas iznīcinātāju divkaujas Ukrainā nenotiek. Tiklīdz kādas F-16 sadomās ieslēgt savu radaru uz pretinieka pusi tā uz to lidos krievu pretgaisa aizsardzības raķete. Tapēc Ukrainas militārās lidmašīnas radaru redzamības zonā paceļās tikai uz īsu brīdi, lai palaistu spārnotās raķetes un momentā nolaižas zem tās, lai atgrieztos. Krievi rīkojas līdzīgi, vēl arī no liela attāluma palaiž planējošās bumbas no Su-34. Neviens pretinieka teritorija sen vairs nelido.

Bez tam neviens neko īsti nezina par Su-35 radiolokatoru darbības rādiusu, jo pieejami ir tikai dati par tā eksporta variantiem, kuri parasti ir sliktāki par orģinālu.

4.februāris, 21:57
Ir tāds

Stāstniek

Atļaušos tevi nedaudz papildināt. Nedrīkst aizmirst, ka jeb kura militārā tehnika tās ražotājvalstī tiek nemitīgi uzlabota un arī ar šādu informāciju neviens ne ar vienu nedalās. Izlaida pirmos, ups, ir vājās vietas, tūlīt konstruktori pie tā strādā un jau nākamajiem problēma ir novērsta. Pie reizes atgādināšu, ka jeb kuru militāro tehniku, tās spējas var pārbaudīt tikai kaujas laukā. Tas ko sniedz kā tehniskos rādītājus ir ļoti nosacīti, jo tehniku var pārbaudīt tikai kaujas laukā, pat ne poligonā.  

4.februāris, 22:21
Stāstnieks

Tur es piekrītu. Tā ir klasika, ka kaujas tehnika viss ātrāk attīstās tieši kara laikā.

4.februāris, 22:29
vibeman

Es galīgi neesmu eksperts lidmašīnu jaudās, bet man sanāca nesen braukt taksometrā, kuru vadīja izbijis lidotājs. Uz manu jautājumu par F16 vs SU viņš viennozīmīgi teica, ka F16 ir spēcīgākas un minēja arī argumentus un ciparus, kurus es, protams, vairs no galvas neatceros. Nu tā... mani 5 centi.

4.februāris, 22:35
Ir tāds

vibeman

Ko izbijis lidotājs zina? Tik pat daudz cik mēs visi. Cipari? Tie neizsaka neko. Ir arī tāds fakts, ka lidmašīnā daudz kas ir atkarīgs no pilota profesionalitātes. Un īstos lidmašīnas parametrus neviens neizpauž. Te mums ir tikai viens dīvāna eksperts bez darba, bet no Vāczemes kurš visu par visu zina vislabāk ar kuru strīdēties nav vērts. Otrajā pasaules karā PSRS finiera lidmašīnītes spēja notriekt daudz pārākos vācu meseršmitus. Tā, ka ne viss ir atkarīgs no cipariem. Vēl šodien aviācijas speciālisti brīnās kā savulaik, tālajā 1913. gadā Pjotrs Nesterovs ar tā laika tehniku spēja veikt savu slaveno "nāves cilpu", bet viņš to spēja, kaut teorētiski nevajadzēja. Cipari ne vienmēr ir  noteicošie. 

5.februāris, 5:43
Jānis

Neaizmirstam ka,Zviedru Gripeni arī tiks sasūtīti uz Ukrainu! Te Zviedrijā jau sen mācās Ukraiņu lidotāji,un cik zināms tad Gripen ir stipri lētāki par f16 bet neatpaliek tehniskos parametros

7.februāris, 2:21
Ir tāds

Jāni

Ko nozīmē jau sen mācās Ukraiņu lidotāji? Iemācīties pacelt un nosēdināt lidmašīnu nav liela māksla, māksla ir ar to brīvi rīkoties, tā, lai pats un lidmašīna dzīva. Cik Ukrainai bija lidmašīnu, cik tanku 2022. gada sākumā? Kur viss tas ir? Tas viss ir pārvērsts lūžņos, jo kā saka tautas gudrība, tad sliktam dejotājam kājas arī traucē. Nevajag būt naiviem un sapņot, dzīvot ilūzijā, ka F 16 vai kāda cita lidojoša kaste ko strauji mainīs. Cik bruņutehnikas nav iedots, kur tā ir? Visa pārvērsta lūžņos. Tā ir sevis mierināšana un pašapmāns, domājot, ka pēkšņi kas mainīsies no dažām lidmašīnām. Un par lidmašīnām runājot, sola jau gadu, ja ne ilgāk, tikai kā nekas nav iedots, tā nav. Esi reālists! Neviens nav ieinteresēts atdot savu tehniku, lai to notriec, jo tas vispirms nozīmētu milzīgus zaudējumus ražotājam, kristos pieprasījums pēc lidmašīnām, kristos ražotāja akciju cenas un tie jau būtu miljardos mērāmi zaudējumi kurus neviens nevēlās, jo visi saprot, ka F 16 ir kaujas lidmašīna, bet nekāds brīnumlīdzeklis.  

7.februāris, 6:29
Andis

2019. gada 20. augustā divi Krievijas Aviācijas un kosmosa spēku Su-35S, kas darbojās no Khmeimim gaisa bāzes, pārtvēra divas Turcijas gaisa spēku lidmašīnas F-16 virs Idlibas dienvidiem un piespieda tās atstāt Sīrijas gaisa telpu. Krievijas Su-35S 2019. gada 10. septembrī atkārtoti pārtvēra vairākas Izraēlas lidmašīnas virs Sīrijas dienvidiem un neļāva tām veikt gaisa triecienus. Vēl viena pārtveršana, iespējams, notika 2019. gada 19. septembrī, kad divi Krievijas Su-35S pārtvēra Izraēlas lidmašīnas, kas gatavojās uzbrukt Damaskas priekšpilsētām . 2019. gada 15. oktobrī Turcijas iznīcinātāju F-16 pārtvēra Krievijas Su-35S un piespieda atkāpties, mēģinot bombardēt Sīrijas Demokrātisko spēku štābu Manbidžā . 2019. gada 12. novembrī Krievijas lidmašīnas Su-35S uzlidojuma laikā Damaskai pārtvēra Izraēlas iznīcinātāju. 2019. gada 7. decembrī vairākas Izraēlas lidmašīnas pārtvēra Krievijas Su-35S un bija spiestas atkāpties, mēģinot bombardēt T-4 gaisa bāzi .

https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_Su-35   

Šis arī uzskatāmi parāda, kurš no iznīcinātājiem ir spēcīgāks. F 16 ir maza un veikla, bet tai salīdzinot ar F15 ir būtiski trūkumi. Tā ir lēnāka, tā nespēj tik augstu pacelties, tai ir viens dzinējs un ja tas kāda iemesla dēļ iziet no ierindas, tad lidmašīna ir jau zaudēta. Lai izmantotu F 16 priekšrocības, tad to ir jāvada pieredzējušam pilotam. Parasti iznīcinātāji uzdevumus veic pārī vai četru lidmašīnu grupā. Grupas vadītājam jau jābūt ar vēl lielāku pieredzi, bet Ukrainai tādu vispār nav un pat nevar būt.

Visbeidzot F 16 ir 4. paaudzes iznīcinātājs. Salīdzinājumam, Su 35 ir 4++ paaudzes iznīcinātājs, kas jau būs pa starpu starp 4. un 5. paaudzi. 

7.februāris, 12:43
DŽA

atvar, tu smagi kļūdies, bet nevēlos tērēt savu laiku, lai idiotam paskaidrotu to, ka viņš ir idiots.

7.februāris, 14:45
Andis

Kādā ziņā kļūdos? Es vēl avotu ieliku, no kā info ņemts. Vēl Latvijas saitos I.Rajevs rakstīja, ka F-16 ir laba manta, bet no Su-35 un Su-57 tai tomēr vajadzētu izvairīties. Par lidošanu pārī vai pat 4. lidaparātu grupā, tas taču jums nebūs kāds jaunums. Tad kur es būtu kļūdījies? 

7.februāris, 16:52

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:25

Jaunākās diskusijas