Maksas iebraukšana Rīgas centrā - par vai pret?

nra.lv

Kā jūs to vērtējat?

17.septembris 2018, 15:53
Ingrīda Kalviņa

Pret.

17.septembris 2018, 16:35
Laimdota Ence

Par tikai tad ja rīdziniekiem nebūs nekādi ierobežojumi.

17.septembris 2018, 17:46
Žanis Embambelis

Protams,-PAR!!!

18.septembris 2018, 18:38
Ivo

Tādā gadījumā rīdziniekiem maksas izbraukšana NO Rīgas!!!

20.septembris 2018, 0:12
Ivars Tālkalns

Atkarībā kas tiek saprasts ar "Rīgas Centru". Ja tas ie Vecpilsēta, tad tikai PAR. Ja Lāčplēša-Valmieras-Pērnavas-Valdemāra ielu ietvarā, tad tas vēl ir diskutējams jautājums.

25.septembris 2018, 11:15
Диванний эксперт

Drīz varbūt par gaisu ko elpojam arī būs jāmaksā??Kā var vispār tādus stulbus jautājumus uzdot??Idiotisms kas te notiek Latvijā,viena liela mēslu bedre vairāk nekas.Labi ka nākamo gadu pārvācos uz Krieviju un pieņemšu Krievijas pilsonību,pa lielam man būs pohuj par ko jūs te maksāsiet...

26.septembris 2018, 3:38
Daina Lepika

Ja tiek atcelta maksa par stāvēšanu centrā, tad varētu padomāt.

28.septembris 2018, 16:13
Jansons Janis

un ridziniekiem atkal buutu jaamaksaa par iebraukschanu citaas pilsetaas,...

3.oktobris 2018, 16:43
Ēvalds Lācis

Tur ir gan par, gan pret argumenti. Skaidrs, ka, ja iebraukšana Rīgas centrā būs maksas, nepieciešams, lai Rīgas viesi no dažādām citām vietām varētu atstāt savus auto ārpus centra un tāļāk doties ar sab. transportu. Protams, tas samazinātu transporta daudzumu Rīgas centrā, kas nāktu par labu visiem - tur uzlabotos gaisa kvalitāte, paātrinātos transporta plūsma; paši rīdzinieki sāktu vairāk lietāt velosipēdus. Tā kā - kopumā es "par".

4.oktobris 2018, 8:10
Ingus Gailiss

Kopumā par, jo automašīnu kļuvis tiešām ļoti daudz! Un pārsvarā 1 auto 1 cilvēks. Taču vispirms jārisina jautājumi par Park & Ride, kā arī kā apbraukt centru. Iespējams vairāk jāizmanto reversās kustības joslas. Iespējams jāveido vienvirziena ielas. Jānodrošina atvieglojumi elektro auto. Tie pilsētām ir ekoloģiskāki un efektīvāki, vēl pagaidām dārgi, bet ar vien vairāk hibrīdu un elektro auto ienāk mūsu ikdienā.

5.oktobris 2018, 16:13
Valdis Panks

Tad visiem "pozīcijas" Rīgas domes deputātiem un Rīgas satiksmes "papuāsi" iebraucot Ikšķilē lai gatavo 50 eiro jau šodien, bet "ausainis" ar "ameriku" bez simts eirikiem pat nerādās! Jo rokgruppa "Stellē Dupsi" savu repertuāru nav mainījusi!

5.oktobris 2018, 20:53
Ivo Antonovičs

Dīvana ekspert, tev jau sen vajadzēja būt savā etniskajā dzimtenē!!! Tas tā, bet par tēmu, ir jābūt definējumam, kas skaitās pilsētas centrs!!! Rīgā tāda nav. Strādāju Oslo, katru rītu par iebraukšanu pilsētā maksāju,pilsētā, nevis centrā.Tur cita politika, summa par iebraukšanu mainās.Rīgas centrā ir par daudz mašīnu,rītos, un vakaros pēc darba vispār izbraukt grūti. Gribi komfortu, maksā!!!!

5.oktobris 2018, 23:20
Atis Strads

noteikti pret

7.oktobris 2018, 11:54
Sandra Harmonija

Esmu PRET MAKSĀŠANU GALVASPILSĒTĀ RĪGA!!!!

ušakovs drošvien pakonsultējies ar šleseru. Jo Jūrmalā ir caurlaides, laba nauda kasējās. 

 ļoti gribētu,lai Ušakovs nebūtu Rīgas mērs, jo viņš nedomā par Rīgas iedzīvotājiem - veloceliņi nav, bērnudārzi nav, bērniem nav laukumu,kur paspēlēties, nemāk saimniekot, ielas nav kārtīgi saremontētas pēc eiropas standartiem. Un ,kad cilvēki sūdzas, viņi netiek uzklausīti , bet izsmieti!!!!!!!

9.oktobris 2018, 21:21
Maija

Es par. Lai visi veikali un biroji pārvācas uz mikrorajoiem. Vismaz nebūs jāmaksā par autostāvvietām. Atstāsim centru tukšu un klusu un nebarosi visādus nekauņas, kuri iekasē no mums naudu, kaut tā zeme viņiem nepieder.

9.oktobris 2018, 22:43
Una Pujāte

Ja tiek nodrošināts, ka uz visām slimnīcām, dzimtsarakstu nodaļām, Domi, policijas iecirkņiem, u.c. iedzīvotājiem ( ne tikai rīdziniekiem) nepieciešamām vietām iespējams nokļūt:
a) pa alternatīviem ceļiem (nemaksājot), kas ceļu uz konkrēto iestādi nepagarina vairāk kā 2-3 min;

b) tiek nodrošināts, ka uz iepriekš minētajām iestādēm iespējams nokļūt ar 1 sabiedrisko transportu no vietas, kur sākas maksas iebraukšanas zona kā arī tiek sakārtots sbiedriskā transporta tīkls kopumā;

c) tiek atcelta maksa par autostāvvietām maksas zonā;

d) tiek nodrošināti bezmaksas / minimālas maksas (~ 2eur/dienā) stāvvietas, kur Rīgas viesiem novietot savus auto, lai tālāk dotos izmantojot sabiedrisko transportu, kura pieturas atrodas ne tālāk kā 5 min gājiena attālumā no pieturas + lai nonāktu galamērķī nevajag pārsēsties airāk kā 2 reizes un sabiedriskā transporta biļetes autovadītājiem, kuriem ir auto tehniskā pase vai nu ir bez maksas vai studdentu / pensionāru cenās -

Ja tiek ievēroti šie punkti - tad varētu turpināt diskusijas par maksas ieviešanu iebruakšanai galaspilsētā, taču līdztekus iepriekšminēto darbu veikšanai, papildus būtu jāizpēta arī citu valstu prakse - vai vēl kādā valsstī tiek piemērota iebruakšanas maksa lielā galvaspilsētas daļā.

Ja šos punktus ievērot/ ieviest nav iespējams - esmu kategoriski pret maksas ieviešanu.

11.oktobris 2018, 21:25
Elisa Meijere

Par! Bet ne centrā dzīvojošiem- deklarētiem.Rīgas centrs jāatslogo no automašinām, galvenās ielas sevišķi,- Brīvības, Valdemāra, Dzirnavu. Pie gaisa tilta, Pērnavas Brīvības līdz Cēsu un pie Nacionālā teātra līdz Dzirnavu mūžigi ir sastrēgumi. Vanšu tilts uz centra pusi vienmēr noslogots. Putekļi, troksnis,  piesārņojums, kautkādā veidā jāatbrīvo centrs no mašinām.  Strādājošiem centrā vajag vietas piepilsētā, kur atstāt auto un tālāk ar sabiedrisko. Agrāk atstāja pie Alfas, tagad nezinu. Tādas vietas vajag gan Pārdaugavā, kautkur ķipsalas vai Spices rajonā, gan Juglā, gan Biķernieku ielas galā. 

15.oktobris 2018, 12:46
Gints

karoci karteja apcakaresana .

18.oktobris 2018, 22:29 (18.oktobris 2018, 22:31 - labots)
Lana Fon Strauss

Protams PAR, JA Riigas centraa deklareetajaam personaam un nekustamaa iipashuma iipashniekiem iebraukshana un automashiinas novietoshana Riigas centraa buus BEZ MAKSAS. 

20.oktobris 2018, 13:36

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:26

Jaunākās diskusijas