Sēdoša darba veicējiem pastāv liels risks iegūt nopietnu veselības kaiti, secināts jaunā pētījumā

tautaruna.lv 28.janvāris, 19:20
 
pexels.com
Taipejas Medicīnas universitātes pētnieki atklājuši, ka sēdoša darba veicējiem pastāv lielāks risks nomirt no sirds slimībām, vēsta "The Sun".

Taivanas zinātnieki savā jaunākajā pētījumā atklāja, ka sēdoša darba veicējiem ir par trešdaļu lielāks risks nomirt no sirds slimībām, nekā tiem, kuru darbs ir "uz kājām".

Zinātnieks Min-Kuang Tsai norāda, ka darba devējiem būt jārūpējas par savu darbinieku veselību un ik dienu jāmudina vismaz 15 līdz 30 minūtes piecelties no darba galda un izkustēties.

Lai mazinātu sirds slimību risku, zinātnieki iesaka darba devējiem darbavietās izveidot īpašu telpu, kur darbinieki varētu no pienākumiem brīvajos brīžos nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Darba devējiem ir jārūpējas par to, lai darbinieki nebūtu mazkustīgi.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem mazkustīgs dzīvesveids ir viens no galvenajiem iemesliem dažādu slimību attīstībā. Nepietiekamas fiziskās aktivitātes ir saistītas ar lielāku 2. tipa diabēta, sirds slimību, vēža un demences risku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas