Meteorologs prognozē: Brīvdienās var "krist" Latvijas karstuma rekords

tautaruna.lv 4.augusts 2023, 7:00
 
pexels.com
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē "X" jeb iepriekš tā dēvētajā "Twitter" dalījies ar laika prognozi nedēļas izskaņai un jaunnedēļas sākumam.

Lai arī šī vasara ir krasi atšķirīga no iepriekšējām, kad jūnijs bija neticami sauss, bet jūlijā un šobrīd laikapstākļi nedaudz atgādina agru rudeni, kad bieži līst, bet ir silts, Trallis stāsta, ka viss var mainīties svētdien un pirmdien.

Kā min meteorologs, tad svētdien vai naktī uz pirmdienu Latviju sasniegst jauna karstā gaisa masa.

Izrādās laiks šajās dienās var būt pavisam sutīgs, jo Latvijā ieplūstošā gaisa masa var būt karstāka par to, kāda tā bija 2014. gadā, kad tika pārspēts visas valsts karstuma rekords.

"Svētdien vai naktī uz pirmdienu Latviju var sasniegt karstāka gaisa masa nekā 2014.gada 4.augustā, kad tika pārspēts visas valsts karstuma rekords, bet mākoņi, nokrišņi u.c. noteiks, kādi rekordi tiks vai netiks pārspēti 2 metru līmenī."

2014. gada 4. augustā Ventspils novērojumu stacijā tika pārspēts Latvijas absolūtais karstuma rekords. Tajā dienā gaiss iesila līdz +37,8 grādiem.

NRA.lv jau iepriekš vēstīja, ka svētdien Latvijā būs gaidāmas krasas laikapstākļu maiņas. Latgalē tiek gaidīta pamatīga svelme, kad termometra stabiņš var sasniegt pat +34 grādu atzīmi. Tikmēr Kurzemē laiks būs daudz vēsāks un tur gaiss var iesilt vien līdz +15 grādu atzīmei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 18:33

Jaunākās diskusijas