Latviešu meteorologam baisa prognoze par nākotni

tautaruna.lv 27.jūlijs 2023, 5:00
 
F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter runā par civilizācijas iznīcību.
Trallis atsaucas uz datiem par globālo sasilšanu un ir pārliecināts, ka tā novedīs mūsdienu civilizāciju līdz iznīcībai.

"Visi objektīvie, zinātniskie dati norāda uz to, ka globālā sasilšana novedīs mūsdienu civilizāciju līdz iznīcībai. Šo realitāti noliedz tikai Trampa un Putina atbalstītāji un citi dīvainīši. Iespēja novērst šo katastrofu ir nokavēta. Cilvēku izmiršana, protams, būs ieguvums Zemei," raksta Trallis.

Viņš piebilst: "Cilvēks kā suga nepazudīs, kaut kādas kopienas tuvākajās tūkstošgadēs izdzīvos, varbūt pat zels, ja spēs nodrošināt tehnoloģiju tālāku attīstību. Esošā kārtība gan izzudīs."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts piesaistīja lielu Twitter auditorijas uzmanību un komenrātos cilvēki gan izteica viedokli, ka meteorologs pārspīlē, gan izronizēja - ja iznīksim tāpat, tad jābeidzo par to visu uzstraukties un jāorganizē kāda pēdējā ballīte.

"Nevar laika prognozi uz nākamo dienu paredzēt, bet, kas būs pēc 50 gadiem var."

"Ja nokavēta, tad nokavēta. Nākamnedēļ rīkojam atvadu ballīti ar grilu, ugunskuriem, pērnās kūlas dedzināšanu utt.!"

"Visi šie noliedzēji pat neiedomājas daudzas nianses, kas saistītas ar klimata katastrofu! Piemēram, kas notiks, kad Āfrikā vai Dienvidāzijā cilvēki sapratīs, ka tur nav iespējams dzīvot? Viņi masveidā sāks pārvietoties uz labākām vietām. Piedodiet, bet jums nāksies "pabīdīties"."

"Klimata izmaiņas, iespējams, bija cēlonis daudzu agrāko civilizāciju bojāejai, kas palikušas neizskaidrotas. Vai mūsu civilizācijai bija/ir pa spēkam šīs izmaiņas kompensēt, protams, nav jautājams auduma maisiņu un elektro auto ražotājiem un to uzturētajām NVO. Zemei ir vienalga."

"Ja iespēja novērst šo katastrofu ir nokavēta, tad kāpēc par jāturpina traucēt normāliem cilvēkiem vienkārši dzīvot?"

"Es noliedzu, bet neesmu ne Putina, ne Trampa atbalstītājs. Zinātniskie dati nevar balstīties uz 100+ gadu novērojumiem!!! Pārējais paliek tikai pieņēmumi, datos nebalstīti...., teorija."

Trallis gan vēl piebilst, ka runa ir par ilgtermiņa tendenci, nevis ikdienas laikapstākļu svārstībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas