36 gadus veca sieviete izraisa traģisku avāriju, bet saņem "maigu" sodu

tautaruna.lv 27.jūlijs 2023, 13:15
 
F64
Medijus pagājušajā nedēļā pāršalca ziņa, ka sievietei, kura 2022. gadā izraisīja traģisku avāriju uz Liepājas šosejas, tiesa piemērojusi piecu gadu un trīs mēnešu ilgu cietumsodu. Izskanēja arī informācija, ka prokurors šo sodu uzskata par pārāk maigu un nesamērīgu, vēsta "Degpunktā".

36 gadus vecā sieviete tika apsūdzēta par negadījuma izraisīšanu, vadot automobili bez tiesībām, kā rezultātā divi cilvēki gāja bojā, kā arī par viltotas transportlīdzekļa vadītāja apliecības izmantošanu.

Prokurors Māris Garjānis, kurš uzturēja apsūdzību tiesā, nepiekrīt soda apmēram un skaidro, kādēļ pieci gadi un trīs mēneši aiz restēm nav samērīgs sods - šai personai nebija auto vadīšanas tiesību un prasmju. Viņš norāda, ka tā ir apzināta transportlīdzekļa vadītāja rīcība, izmantojot viltotu dokumentu.

Piecu automašīnu avārija notika apdzīšanas dēļ. “Chrysler” vadītāja mēģināja apdzīt smago automašīnu, tomēr to nespēja un kravas spēkratu aizķēra. Tas sagriezās, un negadījumā tika ierauts arī pretī braucošais degvielas vedējs “Scania”. “Scania” iestūrēja pretējā joslā, kur notika sadursme ar vieglo automašīnu “Renault”. Pēc trieciena degvielas vedējs apgāzās un tā cisterna uzkrita virsū vieglajam spēkratam “Volvo”.

Sieviete savu vainu sākotnēji neatzina, tādēļ tika veikta pilna pierādījumu pārbaude, un, izmeklēšanu pabeidzot, beidzot no “Chrysler” vadītājas sagaidīta atzīšanās. Tomēr, pēc prokurora domām, tas nav mīkstinošs apstāklis, jo uzskatāms, ka šī atzīšanās ir formāla.

Zināms, ka sieviete pie stūres bez tiesībām ir sēdusies ne pirmo reizi. Prokurors lūdzis tiesu sagatavot pilnu spriedumu, lai lemtu par tā pārsūdzēšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas