Nosauc visefektīvāko līdzekli tauku dedzināšanai

tautaruna.lv 7.augusts 2021, 14:44
 
Pixabay
Zinātnieki zaļo tēju nodēvējuši par visefektīvāko līdzekli tauku dedzināšanai vēdera rajonā, vēsta izdevums "Express". Atbrīvoties no liekā svara palīdzēs arī regulāra augļu un dārzeņu lietošana uzturā.

Speciālisti noskaidrojuši, ka aptaukošanās vēdera rajonā ne tikai apdraud aknas un zarnas, bet tā var novest pie sirds slimībām un otrā tipa cukura diabēta.

Zinātnieki veica pētījumus Ķīnā, aicinot eksperimentā piedalīties tos valsts iedzīvotājus, kas cieš no iekšējās aptaukošanās. Eksperimenta dalībnieki tika sadalīti divās grupās, un viena no tām divpadsmit nedēļas regulāri katru dienu dzēra zaļo tēju.

Lietojot šo dzērienu, samazinājās gan aptaukošanās, gan ķermeņa masa, un zinātnieki uzskata, ka tas notika, pateicoties tieši zaļajai tējai. Viņuprāt, tā veicina metabolismu un palīdz organismam iztērēt vairāk kaloriju.

Tāpat tiem, kas vēlas atbrīvoties no aptaukošanās vēdera rajonā, speciālisti iesaka dienā apēst ne mazāk par piecām porcijām augļu un dārzeņu; ēdienkartē vajadzētu ieviest cieti saturošus pārtikas produktus ar augstu šķiedrvielu saturu un atteikties no sāls un cukura pievienošanas ēdienam. Ieteicams lietot beztauku piena vai sojas dzērienus ar kalcija piedevām, un diennakts laikā jāizdzer sešas līdz astoņas glāzes ūdens.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.augusts 2021

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas