Lūgums palīdzēt. Mamma viņu sauc trejdeksnīti, bet mazulīte nespēj izrunāt pat savu vārdu

tautaruna.lv 7.augusts 2021, 17:36
 
Dāvis Ūlands/F64
Cirtaino matu un kustīguma dēļ mamma viņu sauc par trejdeksnīti, bet pati viņa nevar izrunāt pat savu vārdiņu – Lale. Viņai varētu palīdzēt ABA terapija.

Portālā “Ziedot.lv” ievietots lūgums palīdzēt Lalai Čibgulei. Mazajai Lalei šogad decembrī paliks 3 gadiņi. Mamma savu meitiņu sauc par trejdeksnīti, jo viņa ir enerģijas kamoliņš ar cirtainiem matiem. Lale ir ļoti izpalīdzīga, nekad nečīkst, ar prieku skatās multfilmas un ir liela peldētāja. Diemžēl mazajai Lalei nevedas valodas attīstība, mazā nevar nosaukt savu vārdiņu, ir lielas grūtības saprasties ar saviem vienaudžiem.

Lalei ir labākie draugi Polina un Timurs, kuri nepacietīgi gaida, kad Lale varēs ar viņiem sarunāties. Mamma ir uzsākusi meitiņu vest pie dažādiem speciālistiem, un Lales psihiatrs ieteica mazajai apmeklēt ABA terapiju, kas jau pēc pirmā intensīvā kursa uzrādīja Lalei lēcienu valodas un uzvedības attīstībā. Mazā iemācījās 4 vārdus un spēja nokoncentrēt uzmanību mazākiem darbiņiem, kuriem iepriekš nebija laika. Speciālisti ieteica darbu ABA terapijā turpināt, bet mammai tam pietrūkst līdzekļu un viņas lūdz mūsu atbalstu. Lales diviem ABA terapijas kursiem nepieciešami 2400 eiro.

Palīdzēsim mazajai Lalītei sasniegt savus mērķus! Mums kopā tas izdosies!

Informācija par iespēju palīdzēt atrodama šeit

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.augusts 2021

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:28

Jaunākās diskusijas