Raimonds Pauls pikts par simtgades svinībās nezināmiem mērķiem iztērētajiem miljoniem eiro

tautaruna.lv 7.augusts 2021, 17:52
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
“Latvijas simtgades svinībām tika iztērēti miljoniem eiro, bet es līdz šim neesmu dzirdējis, ka kāds būtu atskaitījies, kā tieši tā nauda tika iztērēta. Simtgades pasākumos, protams, bija labas lietas, bet varbūt uz simtgades rēķina kāds varēja arī “kaut ko uztausīt”, intervijā TV24 prāto Maestro Raimonds Pauls.

Latvijas valsts simtgades svinības kopumā izmaksāja aptuveni 60 miljonus eiro. Arī Neatkarīgā 2019. gadā bija secinājusi, ka simtgades svinību tēriņi ir aizdomīgi necaurskatāmi. Atgādināsim, ka tikai viens vienīgs koncerts Mīlestības vārdā.18+ izmaksāja ap 250 000 eiro. Plašāk šeit.

R. Pauls ir pārliecināts, ka valsts atbalsts kultūrai ir nepieciešams, taču vienlaikus tomēr ir uzmanīgi jāvērtē, kā piešķirtā nauda tiek tērēta.

Raimonds Pauls intervijā velta skarus vārdus arī Valsts kultūrkapitāla fondam, nosaucot to par “tādu aizdomīgu organizāciju”. “Paklausoties, ko par viņiem bieži vien izsakās - lielai daļai no tiem, kas prasa naudu, atsaka, bet citiem iedod. Tad sākas konflikti,”vērtē R. Pauls.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

7.augusts 2021

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas