"Kā var būt tā, ka bērns vispār nesaprot latviešu valodu?"; sieviete piedzīvo mulsuma pilnus brīžus slimnīcā

tautaruna.lv 6.aprīlis, 5:00
 
Depositphotos
Pērn Latvijas mazākumtautību skolu vispārējās izglītības pamatizglītības programmās sākās pāreja uz mācībām tikai latviešu valodā, reformā pirmās iesaistot 1., 4. un 7. klases. Arī pirms šīs reformas daļa mācību satura bija jāmācās latviski, vismaz tā "papīros bija rakstīts". Taču, kā izrādās, ir bērni, kas dzimuši un auguši Latvijā, bet valsts valodā neprot izteikties.

"Bērnu slimnīcā piedzīvojām situāciju, ka ir krievu bērni, kuri latviešu valodu nesaprot vispār. Tiek meklēts ārsts, kurš runā krievu valodā. Radās jautājums, kā tiek mācīta latviešu valoda bijušajās krievu skolās. Kā var būt, ka bērns VISPĀR nesaprot valsts valodu," neizpratnē ir Inese.

Kārlis: Inese... Šī ir nopietna problēma! Tātad viņi sagaida, ka latvieši turpinās liekties un izdabāt krieviski, jo redziet kaut kādu iemeslu dēļ ''nesanāca'' iemācīties latviešu valodu?! Kārtējā krievu paaudze kura kaut ko vēl ''ņepoņemajet'' un prasīs apkalpot po russki?! Noteikti nē!

KiloCharlie: Ha, sen jau par šo stāstīju. Ir ir un daudz tādu ir. Pie tam ne jau no Daugavpils, bet tepat no Rīgas, kas pat nesaprot latviski, kur nu vēl runā. Paldies dižintegrētājiem par sekmīgu līdzekļu integrēšanu vējā.

A.V. Tika apgalvots, ka brīvajā Latvijā dzimušie runās brīvi un integrēsies. Tūlīt! Vajadzēja kontrolēt krievu skolas, pārbaudīt tur strādājošo valodas zināšanas.

Kaspars: Nemācīt Latvijā bērnam latviešu valodu jau robežojas ar bērna pamešanu novārtā.

HM: Sūdīgi tiek mācīta. Bērns stāsta, ka viņa skolā ar krieviem klases audzinātāja sarunājas krieviski. Patiesībā visa tā skolu pāreja uz mācībām "tikai latviski" beigsies ar to, ka turpmāk pilnīgi visās skolās krievinās.

Juris: Kamēr būs iztapoņas paši latvieši, arī atbildīgie par izglītību valstī, nekas nemainīsies. Joprojām ir skolas, kur viss po russki!

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:34

Jaunākās diskusijas